|
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
|
|
|
 |
Sponzor

|
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
prcko The Doctor

Starost: 32 Horoskop:  Kitajski horoskop:  Pridružen/-a: Ned Jul 2005 19:14 Prispevkov: 17064 Trofeje v igrah: 544 Dvorana slavnih
Kraj: Slovenija 251053.63 V.EUR
|
Pedrosa bo nastopil na ameriški dirki
Voznik moštva Honda Dani Pedrosa bo navkljub poškodbam, ki jih je staknil na VN Nemčije, nastopil na tekmi za VN ZDA.
Nastop Danija Pedrose na nedeljski dirki razreda motoGP v Laguni Seca je bil nekaj časa vprašljiv zaradi poškodb, ki jih je staknil na zadnji dirki za VN Nemčije, a je Španec zatrdil, da bo nastopil na dirki za veliko nagrado ZDA.
Pedrosa je v nedeljo na dirkališču v Sachsenringu prepričljivo štartal na dirki in je imel po petih krogih že veliko prednost pred zasledovalci. Toda bil je prehiter in je ob zaviranju na ciljni ravnini padel ter si zlomil levo zapestje, prst na levi roki in zvil desni gleženj.
"V dogovoru z zdravnikom sem se odločil, da odpotujem v ZDA in nastopim na nedeljski dirki. Zavedamo se, da ne bo lahko in šele na prvih treningih bom videl, kako se bom znašel. Ne glede na težave imam močno voljo in upam, da bo vse v redu," je za Reuters dejal Pedrosa.
vir:24ur
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
prcko The Doctor

Starost: 32 Horoskop:  Kitajski horoskop:  Pridružen/-a: Ned Jul 2005 19:14 Prispevkov: 17064 Trofeje v igrah: 544 Dvorana slavnih
|
Valentino Rossi in Casey Stoner sta poskrbela za pospešen srčni utrip in sta gledalcem s čudovitim dvobojem jemala dih. Na koncu je bil srečnejši Rossi, ki je zmagal po napaki Stonerja devet krogov pred ciljem. Tako mu ga ni bilo potrebno ustreliti, da bi ga prehitel, kot se je doktor slikovito izrazil na tiskovni konferenci pred dirko.
Dirka je postregla z napetim začetkom dirke. Najbolje je startal Casey Stoner, Valentino Rossi je tudi začel presenetljivo dobro ter izgubil samo eno mesto proti domačinu Nickyju Haydnu, vendar si je mesto priboril še pred prvim ovinkom. Žal je Lorenza njegova Yamaha katapultirala že v prvem krogu, za presenečenje je poskrbel Rossi, ki je Stonerja prehitel v zloglasnem zavoju Corkscrew.
Potem sta vodilna poskrbela za budnost gledalcev, saj sta se kar nekajkrat izmenjala v vodstvu, Rossi je celo zapeljal s steze in skoraj trčil v Stonerja. Italijan se ni mogel odlepiti od mladega Avstralca in še nekajkrat sta se zamenjala v vodstvu, vse do devetih krogov pred ciljem. Stoner je pozno zaviral in skoraj torpediral Rossija, zaradi te napake je končal v pesku, iz katerega pa se je hitro pobral in nadaljeval dirko. Dejstvo, da je dirko kljub vsemu nadaljeval na drugem mestu, pove veliko o tem, koliko prednosti sta si vodilna dva dirkača nabrala z odličnim dirkanjem. Rossi je rutinirano končal dirko in si privozil prvo zmago v Laguni Seci.
Tretje mesto je dosegel Chris Vermeulen, za novo dobro uvrstitev pa je s četrtim mestom poskrbel novinec Andrea Dovizioso. Domači junak Nicky Hayden je bil razočaran na petem mestu.
V skupnem seštevku točk v prvenstvu je Rossi povečal svojo prednost pred zasledovalci, Stoner pa je na drugem mestu prehitel poškodovanega Pedroso, ki danes kljub željam po dirkanju zaradi poškodb, ki si jih je privozil na prvih tekmah v sezoni, ni nastopil.
Rezultati dirke:
1 V. ROSSI ITA Fiat Yamaha Team 44'04.311
2 C. STONER AUS Ducati Team + 13.001
3 C. VERMEULEN AUS Rizla Suzuki MotoGP + 26.609
4 A. DOVIZIOSO ITA JiR Team Scot MotoGP + 34.901
5 N. HAYDEN USA Repsol Honda Team + 35.663
6 R. DE PUNIET FRA LCR Honda MotoGP + 37.668
7 T. ELIAS SPA Alice Team + 41.629
8 B. SPIES USA Rizla Suzuki MotoGP + 41.927
9 J. TOSELAND GBR Tech 3 Yamaha + 43.019
10 S. NAKANO JPN San Carlo Honda Gresini + 44.391
11 J. HACKING USA Kawasaki Racing Team + 46.258
12 S. GUINTOLI FRA Alice Team + 55.273
13 A. DE ANGELIS RSM San Carlo Honda Gresini + 55.521
14 C. EDWARDS USA Tech 3 Yamaha + 1'02.380
15 L. CAPIROSSI ITA Rizla Suzuki MotoGP + 1'08.207
16 M. MELANDRI ITA Ducati Team + 1'10.962
17 A. WEST AUS Kawasaki Racing Team 1 Lap
Odstopil:
J. LORENZO SPA Fiat Yamaha Team
vir: motosvet
|
Nazadnje urejal/a prcko Pon Jul 21, 2008 1:56 pm; skupaj popravljeno 1 krat
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
prcko The Doctor

|
Izjave po dirki:
Valentino Rossi (Yamaha): "Odlično. Prvič se je zgodilo, da sem zmagal v Laguna Seci in to je bila neverjetna dirka. Ekipa je naredila nekaj popravkov na motociklu, kar se je izkazalo za dobro. Dirko sem dobro začel, nato sem imel izjemno borbo s Caseyem Stoneryem, kar je bilo zelo zabavno. To je pomembna zmaga, sedaj pa se bomo malo spočili, saj je prvenstvo zelo dolgo.“
Casey Stoner (Ducati): "Naredil sem napako. Preveč sem se pognal naprej, izgubil nadzor, in odneslo mi je motocikel. To je bila več kot le dirka. Želel sem si bolj čiste dirke, kjer bi bila prehitevanja res prehitevanja, ampak tako pač je. Zadovoljen sem z rezultatom, še vedno smo v borbi za naslov.“
Chris Vermuelen (Suzuki): "Valentino in Casey sta bila v drugem svetu. Pobegnila sta že v samem začetku dirke in bila prehitra za druge motocikliste. Kljub temu nisem bil prikrajšan za borbo, saj smo imeli izjemen boj s Haydnom in Doviziosom. Ko sem ju prehitel se je šele začela borba za tretje mesto. Motocikel je bil dobro nastavljen, zato moram pohvaliti moštvo. Veselim se Brna.“
|
|
|
|
|
 |
| |