|
|
|
|
Obiščite naše SPONZORJE in omogočite obstoj strani.Obiščite tudi naše PARTNERJE.HVALA!
|
 |
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
|
|
|
 |
Sponzor

|
|
|
|
|
|
 |
Igor Član foruma

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 9:12 Prispevkov: 2814 Trofeje v igrah: 78 Dvorana slavnih
Kraj: Ljubljana 58960.94 V.EUR
|
Terminski plan
Dirka 2008: 11 maj
Število krogov: 58
Dolžina steze: 5.338 km
Dolžina dirke: 309.396 km
Rekord steze: 1:24.770 - JP Montoya (2005)
Po času v Sloveniji:
Fri 09 May 2008
Friday Practice 1: 09:00 - 10:30
Friday Practice 2: 13:00 - 14:30
Sat 10 May 2008
Saturday Practice: 10:00 - 11:00
Qualifying: 13:00
Sun 11 May 2008
Race: 14:00
|
|
|
|
|
 |
Igor Član foruma

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 9:12 Prispevkov: 2814 Trofeje v igrah: 78 Dvorana slavnih
|
Friday free practice (1)
1. Felipe Massa Brazil Ferrari-Ferrari 01:27.323
2. Heikki Kovalainen Finland McLaren-Mercedes 01:27.456
3. Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 01:27.752
4. Fernando Alonso Spain Renault-Renault 01:28.284
5. Jenson Button Britain Honda-Honda 01:28.919
6. Kazuki Nakajima Japan Williams-Toyota 01:29.002
7. Nick Heidfeld Germany BMW Sauber 01:29.024
8. Rubens Barrichello Brazil Honda-Honda 01:29.068
9. Nelson Piquet Jr Brazil Renault-Renault 01:29.082
10. Timo Glock Germany Toyota-Toyota 01:29.103
11. Jarno Trulli Italy Toyota-Toyota 01:29.329
12. Robert Kubica Poland BMW Sauber-BMW 01:29.330
13. Nico Rosberg Germany Williams-Toyota 01:29.367
14. Adrian Sutil Germany Force India-Ferrari 01:29.756
15. Giancarlo Fisichella Italy Force India-Ferrari 01:29.811
16. Mark Webber Australia Red Bull-Renault 01:30.088
17. David Coulthard Britain Red Bull-Renault 01:30.340
18. Sebastien Bourdais France Toro Rosso-Ferrari 01:30.388
19. Sebastian Vettel Germany Toro Rosso-Ferrari 01:30.426
20. Kimi Raikkonen Finland Ferrari-Ferrari 01:30.732
vir:crashnet
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Igor Član foruma

|
Pred kvalifikacijami
Težave s pnevmatikami
Po končanih treningih slika ni tako jasna, kot pred štirinajstimi dnevi.
V petek sta Ferrarija sicer zapolnila obe prvi mesti, vendar časi McLarnov niso bili daleč. Kimi Raikkonen je izgubil celoten prvi trening, zato je toliko več vozil popoldne. Svoj najboljši čas je dosegel že v prvem nizu krogov, do konca pa ga ni premagal nihče. To le dokazuje, da moštva po uvodnih krogih delajo predvsem na dolgih razdaljah.
Vseskozi je poleg Ferrarija in McLarna pri vrhu tudi Red Bull, kljub temu, da je Webber v petek razbil svoj dirkalnik na izhodu iz zavoja 6. Danes zjutraj je Mark celo pristal na vrhu, ko so v zadnjih minutah znova vsi razen vodilni moštev preizkušali nastavitve za en hiter krog.
BMW Sauber zaenkrat ni bil pri vrhu, dirkača pa sta včeraj dejala, da z obnašanjem dirkalnika še nista povsem zadovoljna. Spomnimo se samo vikenda v Avstraliji, ko ju v petek ni bilo nikjer, v soboto pa bi Kubica skorajda osvojil pole. Zato je vredno počakati in jih ceniti šele jutri.
Največ težav v Istanbulu moštvom povzročajo pnevmatike, ki bi tokrat lahko igrale ključno vlogo. Bridgestone je sem pripeljal srednjo in trdo različico, torej najtršo kombinacijo. Ker so temperature veliko nižje od pričakovanih, se gume ne ogrevajo dovolj hitro. Pri mehkejši različici se hitro pojavi graining, kar bi se moralo izboljšati, ko bo na stezo položene več gume. Pri trši različici je težava ogrevanje, kar se še posebno vidi pri Ferrariju.
Vsa moštva hitre kroge dosegajo takoj na začetku, rdeči pa potrebujejo nekaj krogov, da se jim gume ogrejejo na delovno temperaturo. Podobna slika, kot smo jo lani gledali celo sezono. Zato so pred nami zelo zanimive kvalifikacije, saj bi morda katero moštvo, ki bi hitreje ogrelo pnevmatike, pripravilo kakšno presenečenje. Tu predvsem mislim na McLaren in BMW, ne pozabimo pa niti na Webbra in Alonsa.
Za kvalifikacijski krog je ključen zadnji sektor, ki sestoji iz treh počasnih ovinkov. Krog se začne s povsem »slepim« prvim zavojem, kjer se steza spušča, da dirkač ne vidi vrha, dokler ga ne doseže (oziroma zgreši). Sledi počasnejša kombinacija zavojev 3 do 6, kjer je podlaga dokaj spolzka, zato je treba paziti na zadek. Za tem je dolg desni ovinek, ki pripelje do zloglasnega osmega zavoja.
Če pnevmatike tu niso dovolj ogrete, se lahko dno dirkalnika dotika tal, kar zelo vznemiri obnašanje bolida in lahko pripelje do izleta s steze. Če tu pnevmatike delujejo odlično, je velika nevarnost, da se do zadnjega sektorja pojavi graining, ki uniči vse prigarano delo.
Osmemu zavoju sledita še šikana in dolga ravnina, potem pa zaviranje za zavoj 12. Če gume zdržijo, se v zaključni kombinaciji pridobi ogromno, če ne, pa se še več izgubi. Kimi Raikkonen je tu lani izgubil pole in dirko, tudi letos pa bomo verjetno videli kar nekaj napak.
vir:f1.avtomanija
|
|
|
|
|
 |
Igor Član foruma

|
Kvalifikacije
1. Felipe Massa Brazil Ferrari-Ferrari 01:27.617
2. Heikki Kovalainen Finland McLaren-Mercedes 01:27.808
3. Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 01:27.923
4. Kimi Raikkonen Finland Ferrari-Ferrari 01:27.936
5. Robert Kubica Poland BMW Sauber 01:28.390
6. Mark Webber Australia Red Bull-Renault 01:28.417
7. Fernando Alonso Spain Renault-Renault 01:28.422
8. Jarno Trulli Italy Toyota-Toyota 01:28.836
9. Nick Heidfeld Germany BMW Sauber 01:28.882
10. David Coulthard Britain Red Bull-Renault 01:29.959
11. Nico Rosberg Germany Williams-Toyota 01:27.012
12. Rubens Barrichello Brazil Honda-Honda 01:27.219
13. Jenson Button Britain Honda-Honda 01:27.298
14. Sebastian Vettel Germany Toro Rosso-Ferrari 01:27.412
15. Timo Glock Germany Toyota-Toyota 01:27.806
16. Kazuki Nakajima Japan Williams-Toyota 01:27.547
17. Nelson Piquet Jr Brazil Renault-Renault 01:27.568
18. Sebastien Bourdais France Toro Rosso-Ferrari 01:27.621
19. Giancarlo Fisichella Italy Force India-Ferrari 01:27.807
20. Adrian Sutil Germany Force India-Ferrari 01:28.325
vir:crashnet
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Igor Član foruma

|
Nedelja - izjave
Felipe Massa (1): »Fantastično je osvojiti »hat trick« tu v Istanbulu in morda bi bil že čas, da zaprosim za turški potni list! Bila je zelo težka dirka, vendar ekipa je opravila zelo dobro delo in imel sem odličen dirkalnik s katerim sem uspel ugnati Hamiltona in zmagati. Lewis me je sicer presenetil s hitro vožnjo, vendar to je bila tako hitra vožnja, da bi bilo zelo čudno, če nebi vozil na taktiki postanka več. Ko je postalo jasno, da bomo mi opravili postanek manj smo vedeli, da imamo vse kar je potrebno, da osvojimo zmago. Mogoče so danes trše pnevmatike delovale bolje, vendar čez celoten vikend smo videli, da so mehke veliko bolj konkurenčne, vendar razlika ni bila velika. To zmago bi rad posvetil moji mami, saj je danes materinski dan in Stefanu Domenicaliju, ki ima danes rojstni dan.«
Lewis Hamilton (2): »Zadovoljen sem z današnjim rezultatom, saj več enostavno nismo morali doseči. Danes sem imel zares občutek, da sem iz dirkalnika potegnil tisti maksimum. Pred dirko so bili naši cilji, da bi osvojili nekje peto mesto, saj včeraj nisem dosegel tistega kar bi moral. Mogoče, da če bi osvojil prvo startno mesto, bi lahko danes celo zmagal. Vedeli smo, da je glede na izbrane pnevmatike bolje izbrati strategijo treh postankov v boksih in naš dirkalnik se je na vse to odzival odlično. Na dirki nismo imeli nikakršnih težav s pnevmatikami in tako sem lahko prehitel Masso in menim, da smo zapolnili kar nekaj prostora med nami in Ferrarijem. Zelo se veselim naslednje dirke na ulicah Monaka.«
Kimi Raikkonen (3): »Zame je bil ta vikend zelo težak, vendar šest točk je kar dober izkupiček. Na startu sem bil že ob Kovalainenu, nato je zaviral in zaradi tega sem moral močno zavirati, pri tem pa sva tudi trčila. Dotaknila sva se ravno toliko, da se je poznala škoda, pri nas se je poškodovalo prednje krilce, pri njih pa je puščala pnevmatika. Prvi komplet pnevmatik je deloval odlično, drugi pa je bil slabši, mogoče bi bilo bolje, da bi izbral trše pnevmatike. Z odlično predstavo na včerajšnjih kvalifikacijah smo vedeli, da se bomo vsaj z enim dirkalnikom borili za zmago in menim, da smo odlično pripravljeni tudi za Monako. Čez zimo smo zelo testirali počasne steze in sedaj bomo videli, če smo dovolj dobro pripravljeni.«
vir:f1.avtomanija
|
|
|
|
|
 |
|
|  |
2383 Attacks blocked
Obiščite naše SPONZORJE in omogočite obstoj strani.Obiščite tudi naše PARTNERJE.HVALA!
XML Site Map
Sitemaps
Forum Sitemaps
Forums Sitemap
Site Sitemaps
Posts Sitemap
Ustvarjanje Sitemap
Vrtnarstvo Sitemap
Adult Sitemap
Foto Album Sitemap
E-Razglednice Sitemap
RSS Novice
URL List
|
Glasujte za stran www.siljo-planet.net
|
|
Izmenjava reklamnih pasic
|
Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , Activity Mod Plus , IM Portal , Autoindex.
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using MySQL Database with Php & Zend.
Page generation = 0.3021 seconds, mySQL queries = 31, GZIP = on Debug = on, mySQL version = 5.0.67-community, php version = 5.2.6, zend version = 2.2.0 Server Load: 11 page(s) served in previous 5 minutes.
|