|
|
|
|
Obiščite naše sponzorje in omogočite obstoj strani.HVALA!
|
 |
|
|
| Avtor |
Sporočilo |
gagarin
Starost: 45 Horoskop:  Kitajski horoskop:  Pridružen/-a: Pon Mar 2008 20:52 Prispevkov: 0
|
Objavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:09 pm Naslov sporočila: sadjarstvo |
|
|
Pozdravljeni;
Prosim za nasvet: na jablanah in hruškah se mi je deblu in vejah začel pojavljati lišaj rumenkaste barve; napadene so tudi mlajše jablane in mlade veje - dvo ali tro letne (bolj so prizadete jablane. Danes sem nekaj tega lišaja postrgal z lubja, presenetilo me je pri eni mladi jablani, saj ga je bilo na eni dvoletni vejici več kot je bila vejica debela. Ali obstaja za to nadlogo tudi kakšno škropivo oziroma kaj mi najbolj priporočate?
Za odgovore in pomoč se vsem najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav |
|
|
|
|
 |
Sponzor

4.00 V.EUR
|
Objavljeno: Pon Mar 31, 2008 9:09 pm Naslov sporočila: Sponzor |
|
|
|
|
|
|
|
 |
slavko Moderator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 9:53 Prispevkov: 263
Kraj: slovenija 10084.50 V.EUR
|
Objavljeno: Sob Apr 05, 2008 7:15 pm Naslov sporočila: Mahovi in lišaji |
|
|
Mahovi in lišaji se pojavljajo na drevju predvsem tam, kjer je visoka zračna vlaga. To je v raznih dolinah, v bližini rek in potokov in v bližini gozda. Dobra stran tega je, da dihamo svež zrak, saj je znano, da se lišaji v zelo onesnaženem ozračju ne pojavljajo. Slaba stran tega pa je, da se med mahom in med lišaji lahko skrijejo tudi določeni škodljivci, ki jih zaradi tega težje opazimo.
Zatiranje mahov in lišajev je možno le v času mirovanja, ko drevesa najprej očistimo s strgalom in ščetko. Nato pa jih poškropimo z žvepleno apneno brozgo. Svetujem, da to storite meseca februarja, preden drevje odžene. |
|
|
|
|
 |
|
|  |
1844 Attacks blocked
Obiščite naše sponzorje in omogočite obstoj strani.HVALA!
XML Site Map
Sitemaps
Forum Sitemaps
Forums Sitemap
Site Sitemaps
Posts Sitemap
Ustvarjanje Sitemap
Vrtnarstvo Sitemap
Adult Sitemap
Foto Album Sitemap
E-Razglednice Sitemap
RSS Novice
URL List
|
Glasujte za stran www.siljo-planet.net
|
|
Izmenjava reklamnih pasic
|
Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , Activity Mod Plus , IM Portal , Autoindex.
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using MySQL Database with Php & Zend.
Page generation = 0.9623 seconds, mySQL queries = 29, GZIP = on Debug = on, mySQL version = 5.0.51b-community, php version = 5.2.6, zend version = 2.2.0 Server Load: 146 page(s) served in previous 5 minutes.
|