www.slavko-zgonec.net - Vrtnarski portal www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Prijava za pregled zasebnih sporočil Prijava Registriraj se
Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Zasebna sporočila Prijava  Registriraj se

Obiščite naše PARTNERJE.

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.siljo-planet.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Novice 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Bookmark and Share  
   www.siljo-planet.net Seznam forumov -> Moto GP -> Moto GP Arhiv
Avtor Sporočilo
prcko
Član foruma
Član foruma

Starost: 34
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Ned Jul 2005 19:14

Kraj: Slovenija
282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2009 10:42 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Novo ime na seznamu poškodovanih dirkačev

Randy de Puniet, dirkač v razredu motoGP, je na treningu motokrosa grdo padel in si zlomil levi gleženj. Francoz vseeno upa, da bo lahko nastopil na dirki za VN Češke v Brnu.

De Puniet, ki je 21. julija na zadnji dirki v Donington Parku dosegel odlično tretje mesto, je tritedenski poletni premor v motoGP izkoristil za intenzivno vadbo s svojim osebnim trenerjem Yvesom Demariom, ki je vključevala tudi motokros. Pri tem pa je dirkač ekipe LCR Honda na stezi v okolici mesta Aix-en-Provence tako nesrečno padel, da je moral celo na operacijo, v kateri so mu v zlomljeni gleženj vstavili vijak.

"S trenerjem sva prav ta premor hotela izkoristiti za izvedbo posebnega programa, ki bi še izboljal mojo vožnjo. In ker nisem želel počivati štirinajst dni, sva se odločila, da v trening vključiva še motokros, kar počnem že vrsto let. A na žalost sem tako padel z motocikla, da sem si zlomil gleženj. Zelo sem razočaran, a naredil bom vse, da bom na štartu dirke v Brnu,“ je povedal Francoz, ki bo v prihodnji dneh obiskal doktorja Claudija Costo v Clinici Mobile, ki bo skušal nesrečnega dirkača pripraviti za češko dirko, ki bo na sporedu 16. avgusta.

vir: 24ur

Nazaj na vrh
Oglasi

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 04, 2009 10:42 pm    Naslov sporočila: Oglasi

Diskretno.com
Ostale partnerje si lahko ogledate TUKAJ.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 8:15 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Kawasaki zapušča motoGP

Kjub vzpodbudnim rezultatom, ki jih je v letošnji sezoni dosegel Marco Melandri, so se pri japonskem motociklističnem proizvajalcu odločili za izstop iz razreda motoGP po koncu letošnje sezone.

Pri Kawasakiju so želeli zapustiti motociklistično karavano že na začetku leta, a jih je Carmelo Ezpeleta, šef podjetja Dorna, ki upravlja tekmovanje, z grožnjo tožbe prisilil, da so ostali z enim dirkačem, Marcom Melandrijem, ki dirka za ekipo Hayate.

A tudi nekaj odličnih predstav, kot denimo drugo mesto na deževni francoski dirki v Le Mansu, Japoncev ni prepričalo, da bi nastopali tudi v sezoni 2010. Zdaj prihaja na dan, da je bila takšna odločitev sprejeta že na nemški dirki na Sachsenringu, ko so pri Kawasakiju Melandriju in članom ekipe sporočili, da si lahko začnejo iskati nove službe.

Melandri je nad odločitvijo zelo razočaran: “Škoda, ker je motocikel, še posebej pa motor, zelo dober. A tudi na drugih področjih smo kljub majhnemu proračunu skozi celo sezono naredili veliki korak naprej, tako na šasiji kot elektroniki,” je za MCN povedal svetovni prvak v 250-kubičnem razredu in povedal, da odločitve ne razume, a da jo bo spoštoval: “Kljub pomanjkanju denarja sem bil na polovici sezone celo na šestem mestu. Prehitel sem dirkača Hondine in Ducatijeve tovarniške ekipe, za mano sta bila oba suzukija, kar smatram za velik uspeh. A pri Kawasakiju so se določili za umik in njihovo odločitev moram spoštovati,” je še povedal Italijan, ki se bo prihodnjo sezono skoraj zagotovo priključil ekipi Fausta Gresinija, pa čeprav se je pogovarjal tudi s Suzukijem in šefom LCR Honde Lucijom Cecchinellom.

Rossi: Mediji ustvarjajo psihološko vojno

Aktualni svetovni prvak v razredu motoGP Valentino Rossi poziva medije, naj pravilno povzemajo njegove izjave, ko želijo še dodatno začiniti zgodbe o dvoboju dveh dirkačev v Yamahini tovarniški ekipi.

Rossi, ki ima pred moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom 25 točk prednosti, trdi, da kljub bombastičnim naslovom tako v italijanskih kot španskih medijih srdita vojna med obema dirkačema ostaja omejena le na stezo. Veliko prahu je dvignila Špančeva izjava, “da je Yamahina ponudba za prihodnjo sezono žaljiva,” mediji pa so na vsak način želeli slišati še Doktorjev komentar, še posebej potem, ko je osemkratni svetovni prvak, najprej v Barceloni, nato pa še na Sachsenringu, ugnal mladega tekmeca.

“Po nemški dirki so v nekem italijanskem časopisu napisali, da sem za Lorenza dejal, da je domišljav, kar sploh ni res! V resnici mi je to rekel novinar, ki je delal intervju z mano, nato pa me je skoraj pobralo, ko sem prebral, da sem to izjavil jaz! Mediji stvar preveč napihujejo. Nikakor si ne želim nepotrebnega zaostrovanja, ker to ni dobro za ta šport,” je v pogovoru za priljubljeni otoški motociklistični magazin stvari razjasnil Rossi, ki se še kako dobro spominja vojn tako na kot ob stezi, ki jih je bil z Maxom Biaggijem in Setejem Gibernauom.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 09, 2009 8:10 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Ducati si želi obdržati Haydna, a ...

Pri Ducatiju so prepričani, da bo Nicky Hayden kljub težavni sezoni ostal dirkač tovarniške ekipe v razredu motoGP tudi v letu 2010.

Ekipa iz Bologne ima s Haydnom podpisano pogodbo za letošnjo sezono z možnostjo podaljšanja še za leto dni, a mora biti podpisana najkasneje do 1. septembra. Čeprav je bil, sploh prvi del sezone, za Kentucky Kida prava mora, pa so nekatere modifikacije ducatija GP9 v nadaljevanju prinesle več spodbudnih rezultatov.

Ducatijev šef Livio Suppo verjame, da bo svetovni prvak iz leta 2006 ostal: "Počakati moramo še na dirko v Brnu in če bo Nicky tam dosegel dober rezultat, sem prepričan, da bo želel ostati in mi ga bomo z veseljem obdržali. Če bi ga po dirki v Mugellu vprašali, ali želi ostati, bi najverjetneje rekel ne. Dirkača ne moreš obdržati pod prisilo in neumno bi bilo vztrajati, če rezultatov ni. A imam občutek, da si Nicky zdaj želi ostati."

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 12, 2009 4:24 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Stonerja ne bo na naslednjih treh dirkah

Casey Stoner zaradi slabega zdravstvenega počutja, ki ga je povzročil skrivnostni virus, ne bo nastopil na naslednjih treh dirkah v kraljevskem razredu motoGP za točke svetovnega prvenstva.

Avstralski motociklistični zvezdnik Casey Stoner zaradi slabega zdravstvenega počutja, ki ga je povzročil skrivnostni virus, ne bo nastopil na naslednjih treh dirkah v kraljevskem razredu motoGP za točke svetovnega prvenstva, je v sporočilu za javnost danes zapisala italijanska ekipa Ducati.

Avstralec je prve znake zdravstvene slabosti – predvsem je imel težavo z utrujenostjo – občutil že v Barceloni, ko se je okužil s skrivnostnim virusom, podroben zdravniški pregled v ZDA pa je pokazal, da gre za lažjo obliko vnetja želodčne sluznice in slabokrvnost. Avstralec se je po današnjem pogovoru z zdravniško ekipo odločil, da se bo zaradi tega vrnil v domovino.

Prvega dirkača moštva Ducati bo na naslednjih treh dirkah nadomestil Finec Mika Kallio, ki bo v tem mesecu nastopil na dirkah za veliko nagrado v češkem Brnu in ameriškem Indianapolisu, v začetku septembra pa še na VN San Marina.

Stoner, ki je v skupni razvrstitvi na tretjem mestu – pred njim sta Italijan Valentino Rossi in Španec Jorge Lorenzo –, naj bi znova nastopil na dirki za VN Portugalske.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 16, 2009 7:30 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Melandri pri Gressini Hondi v 2010, Pedrosa in Dovizioso ostajata!

Italijanski motociklist razreda motoGP Marco Meldanri (Kawasaki) bo v novi tekmovalni sezoni vozil za moštvo Honda Gresini, kjer se bo pridružil Marcu Simoncelliju.

Italijan Marco Melandri, ki v letošnji sezoni navdušuje z dobrimi rezultati na povsem nekonkurenčnem Hayate Kawasakiju letnika 2008, bo v sezoni 2010 nastopal v novem-starem moštvu nekdanjega dirkača Fausta Gressinija, od koder se je poslovil konec leta 2007, ko je prestopil v moštvo Ducatija in doživel eno izmed svojih manj uspešnih sezon v dirkaški karieri. Poleg aktualnega svetovnega prvaka v razredu do 250 ccm, Italijana Marca Simoncellija, bo tako Melandri zaokrožil povsem italijansko moštvo, ki ga seveda izdatno podpira Honda Italija.

Sedanje Melandrijevo moštvo Hayate Kawasaki se po končani letošnji sezoni namreč dokončno umika z nastopanja v razredu motoGP. Na dirki v Brnu se navadno tudi zjasni slika, kje bodo dirkači nastopali v naslednji sezoni. Na včerajšnji tiskovni konferenci Hondinega dirkaškega oddelka HRC je novi Hondin šef (z ironičnim priimkom Suzuki) povedal, da so se pri Hondi dogovorili, da v nadaljnjih dveh sezonah obdržijo Danija Pedroso in Andreo Doviziosa. “Pogodba sicer še ni podpisana, a dogovor z dirkači je sklenjen. Oba ostajata do leta 2011,” je dejal Suzuki in s tem skorajda končal špekulacije o tem, da bi pri Hondi naslednje leto lahko dirkal Jorge Lorenzo. Ta bo sedaj skoraj zagotovo ostal v moštvu Yamahe, kjer pa si v poltovarniško moštvo Tech 3 želijo poleg Edwardsa po novem pridobiti še Američana Bena Spiesa, ki letos navdušuje na prvenstvu Superbike. Francozom bi bil Spies dobrodošla zamenjava za Jamesa Toselanda, ki ga bodo po končani sezoni zaradi rezultatov pod pričakovanji najverjetneje odslovili. Težava pa je v tem, da si Spiesa želijo tudi pri Suzukiju, kjer se bodo ob končani sezoni najverjetneje poslovili od Avstralca Chrisa Vermuelna. Še največ odprtih vprašanj je sedaj v moštvu Ducatija. Špekulacije, da naj bi Nicky Hayden zasedel Edwarsovo mesto v moštvu Yamahe Tech 3, so vse glasnejše. A govorice je pred dnevi zanikal Livio Suppo. Ducatijev dirkaški šef je povedal: “Zadovoljni smo s Haydnom. Njegova forma se iz dirke v dirko popravlja in v našem moštvu si ga želimo tudi v prihodnji sezoni.”

A seveda se glavno vprašanje ta hip nanaša na Caseyja Stonerja in njegovo zdravje. Črnogledi omenjajo, da bi Stoner zaradi svojih težav lahko celo končal dirkaško kariero. Gre za scenarij, ki si ga ne želi nihče, a pri Ducatiju bi se v tem primeru najbrž odločili, da ga zamenjajo s hitrim Kalliom, na Finčevo mesto v poltovarniškem Ducatijem moštvu Pramac racing pa bi morda lahko prišel Italijan Matia Pasini, ki sedaj nastopa v razredu do 250 ccm. Pasini naj bi na svoji premierni dirki v razredu motoGP nastopil že na naslednji dirki v Indianapolisu namesto Michela Fabrizia, ki je tako na motoGP Ducatija s svojega superbika presedel le za eno letošnjo preizkušnjo.

vir:24ur

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 27, 2009 12:29 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Lorenzo ostaja pri Yamahi!

Potem ko se je v zadnjih tednih veliko govorilo o prihodnosti mladega Španca, je japonska ekipa danes potrdila, da je s Jorgejem Lorenzom podaljšala pogodbo za prihodnjo sezono.

Nekdanjega svetovnega prvaka četrtlitrskega razreda so v zadnjih tednih povezovali z Ducatijem, pred tem pa s Hondo, a so se špekulacije s torkovo objavo dokončno končale. Jorge Lorenzo, ki trenutno zaseda drugo mesto v svetovnem prvenstvu, ostaja moštveni tekmec Valentina Rossija tudi v sezoni 2010.

"Zelo sem vesel. Danes je dober dan, saj sem se odločil, da podaljšam sodelovanje z Yamaho tudi za leto 2010. To je bila zelo pomembna odločitev, zato sem zadnje tedne veliko premišljeval, a verjamem, da je to v tem trenutku zame najboljša poteza. Rad bi se zahvalil Yamahi, saj so vedno izpolnili svoje obljube. Še posebna zahvala gre Linu Jarvisu (operativni direktor) in Masau Furusavi (vodja Yamahe)."

Capirossi še vsaj eno sezono pri Suzukiju

Loris Capirossi je po poročanju italijanskih medijev pristal na podaljšanje pogodbe s Suzukijem. Motociklistični veteran tako ostaja z japonsko ekipo še četrto sezono.

36-letni Italijan bo v prihodnji sezoni dirkal ob novincu Alvaru Bautisti, Chris Vermeulen pa je ostal brez sedeža pri japonski ekipi. "Podaljšal sem pogodbo predvsem zato, ker se še vedno zabavam ob dirkanju, pa tudi zato, ker sem našel zares fantastično ekipo, v kateri se odlično počutim," je svojo odločitev utemeljeval Italijan.
Loris Capirossi, ki je v razredu motoGP zmagal devetkrat in leta 1998 osvojil naslov v četrtlitrskem razredu, dodaja, da ne izljučuje dirkanja tudi po sezoni 2010. "Zagotovo sem bližje upokojitvi kot pred nekaj leti, a nič se še nisem odločil. Trenutno lahko premagam kar precej tekmecev, nekateri pa premagajo mene, a to ne po moji krivdi. Pri Suzukiju so že pred nekaj tedni želeli, da podpišem pogodbo. Odločil sem se, da malce počakam, saj nisem bil povsem prepričan, kakšni so njihovi nameni. Sedaj vem, da se zelo trudijo, kar mi daje motivacijo, pa tudi odločili so se, da bom jaz razvijal motocikel. Verjamejo vame, kar je najpomembnejše. Prepričali so me, da ostanem v ekipi, jaz pa sem prepričan, da bomo imeli drugo leto konkurenčen motocikel."

Rossi še naprej podira rekorde

Na zadnji dirki na veliki nagradi Češke v Brnu je Valentino Rossi podrl nov rekord: zmaga je namreč pomenila tudi 160. uvrstitev na zmagovalne stopničke.
S tem je Rossi za eno uvrstitev prehitel, koga drugega kot svojega slavnega rojaka, Giacoma Agostinija, ki je, zanimivo, na odru za zmagovalce zadnjič stal prav na češki dirki leta 1977 na 500-kubični preizkušnji. V spodnjih vrsticah boste našli še nekaj novih statističnih zanimivosti, povezanih z Doktorjevim novim rekordom:

– Svojo prvo uvrstitev na podij za zmagovalce je dosegel leta 1996 na dirki v 125-kubičnem razredu na avstrijski dirki v Zeltwegu.
– Na zmagovalnem odru je stal s šestimi različnimi motocikli: 125-kubično aprilio (15 stopničk), 250-kubično aprilio (21 stopničk), 500-kubično dvotaktno hondo (23 stopničk), 990-kubično štiritaktno hondo (31 stopničk), 990-kubično yamaho (37 stopničk), 800-kubično yamaho (33 stopničk).
– Rekordno znamko, 160 uvrsitev, mu je uspelo doseči na 221. nastopu, kar pomeni, da se mu je uspelo uvrstiti med prve tri kar na 72,4 odstotka vseh svojih dirk.

– Na odru za zmagovalce je stal na 29 različnih prizoriščih dirk za veliko nagrado.
– Zanj najuspešnejše prizorišče je Barcelona, kjer je vse od leta 1997, ko je zmagal na dirki v 125-kubičnem razredu, pa do danes vedno stal na odru za zmagovalce. V številkah to pomeni 13 uvrstitev med prvo trojico.
– Rossi drži tudi rekord po številu zaporednih uvrstitev med prve tri: niz je začel na portugalski dirki leta 2002, končal pa na španski preizkušnji v Jerezu leta 2004. Teh 23 zaporednih uvrstitev še vedno velja za rekord v 61-letni zgodovini sodobnega motociklističnega svetovnega prvenstva.

Dirkači z največ uvrstitvami na zmagovalni oder:

Št. stopničk Zmage 2. mesta 3. mesta

1. Valentino Rossi 160 102 39 19
2. Giacomo Agostini 159 122 35 2
3. Angel Nieto 139 90 35 14
4. Phil Read 121 52 44 25
5. Mike Hailwood 112 76 25 11
6. Max Biaggi 111 42 41 28
7. Loris Capirossi 99 29 34 36
8. Jim Redman 98 45 33 20
9. Mick Doohan 95 54 31 10
10. Luigi Taveri 89 30 33 26

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 4:25 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Ducati snubil Pedroso in Capirossija

Potem ko je Jorge Lorenzo podaljšal pogodbo z Yamaho in povedal, da mu je Ducati ponujal 15 milijonov evrov za prihodnji sezoni, so se oglasili še drugi dirkači.

Loris Capirossi je potrdil, da je zavrnil ponudbo s strani ekipe iz Bologne, saj je sodelovanje že obljubil Suzukiju. Italijan, ki je drugi najuspešnejši Ducatijev dirkač za Caseyjem Stonerjem, je rdeče zapustil ob koncu sezone 2007. Pravi, da ni imel niti najmanjšega interesa za vrnitev. "Z lahkoto sem jih zavrnil. Enostavno sem jim rekel: 'Ne, me ne zanima.'"

Dirkač Honde Dani Pedrosa pa se trenutno pogaja glede sedeža za sezono 2010. Pri Ducatiju namreč niso povsem prepričani, če se bo Stoner sploh še vrnil na stezo, zato vabijo številna znana imena v paddocku razreda motoGP.

Čeprav so pri Hondi v Brnu oznanili, da so s Pedroso in Andreo Doviziosom sodelovanje podaljšali do konca leta 2011, do dejanskega podpisa pogodb še ni prišlo. Španec naj bi s podpisom zavlačeval, saj Ducatijev apetit postaja vse večji. "Nič še ni gotovega. S Hondo dobro kaže in to je zelo pomembno. Če pa se zanimajo pri Ducatiju, je tudi to opcija."

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Čet Sep 03, 2009 10:38 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Pedroso mika prestop k Ducatiju

Vodilni Hondini možje so na Češkem očitno prehitro potrdili dirkaški par Pedrosa-Dovizioso za prihodnjo sezono: potem ko so pri Ducatiju jasno izrazili željo po dirkaških uslugah 23-letnega Španca, je ta tudi sam priznal, da ga zanima ponudba ekipe iz Bologne.

Pedrosa je včeraj za italijanski Motosprint povedal, da se po Hondinemu sporočilu na češki dirki v Brnu ni še nič spremenilo, kar pomeni, da še vedno nima pogodbe za prihodnje leto. Poleg tega je priznal, da se vse intenzivneje pogovarja tudi z Italijani: "Pri odločitvi ne bo toliko pomembno tehtanje med slabimi in dobrimi stranmi, ki jih ima morebitni prestop k Ducatiju. Čeprav se zunanjemu opazovalcu zdi, da imajo z izjemo Stonerja vsi ostali njihovi dirkači težave z motociklom."

Tovarniškega dirkača bolj moti dejstvo, da Honda zamuja s pripravami dirkalnika za prihodnjo sezono: "Eden od razlogov, ki bi mi lahko preprečil podaljšanje pogodbe, je, ali bom prihodnje leto dirkal v bistvu z le nekoliko spremenejeno letošnjo različico motocikla. Pri Yamahi denimo, so že v Brno pripeljali povsem nov motocikel za sezono 2010, medtem ko se pri nas še nič ne ve. Ne želim si več ponovitev scenarijev iz preteklih sezon, ko so morali nenehno kaj spreminjati na motociklu, da smo postali konkurenčni.”

De Angelis za nagrado dobil – nogo

Dirkač ekipe Gresini Honda Alex de Angelis ni dolgo užival v svoji prvi uvrstitvi na zmagovalne stopničke. Za moštvo bosta namreč v prihodnje dirkala Marco Melandri in Marco Simoncelli.

De Angelisa najbolj boli, da ga v ekipi po dobrih letošnjih rezultatih (štiri uvrstitve med prvo šesterico, 7. mesto v skupni dirkaški razvrstitivi) niso vprašali, če bi želel ostati. Trdi, da mu ekipa nikoli ni dala prave podpore in da so se predlani zanj odločili le zaradi dejstva, da je bil edini razpoložljiv italijanski dirkač: “Prepričan sem, da nikoli niso bili 100-odstotno prepričani vame in da nikoli nisem bil deležen podpore, ki jo ponavadi imajo dirkači v ekipah,” je za Motosprint potarnal 25-letni Sanmarinec.

Na vprašanje, zakaj je tako, je odgovoril: “Vprašajte Fausta (Gresinija, lastnika ekipe). Res je, da sem lani naredil nekaj napak in štirikrat dirko končal že v uvodnem krogu, a sem se na nekaj preizkušnjah tudi izkazal.”

Kje bo dirkal prihodnjio sezono, še ne ve. “Pogovarjam se tako z ekipo Pramac Ducati kot Tech 3 Yamaho. Če ne bom nastopal v motoGP, bi se rad preizkusil v novem razredu moto2 (od prihodnjega leta zamenjava za 250-kubični razred), morda pride v poštev tudi prestop v serijo superbike. Gotovo pa ne vzel leto dni premora, kajti to bi me spravilo ob živce!”

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 18, 2009 10:08 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Honda obljublja Doviziosu enakovreden položaj

Šefi japonske ekipe so Italijanskemu dirkaču obljubili, da bo imel v moštvu enak status kot njegov moštveni tekmec.

Ko sta bila med leti 2006 in 2008 moštvena tekmeca Dani Pedrosa in Nicky Hayden, so mnogi namigovali, da Američan v ekipi uživa manjvreden položaj, celo motocikel so razvijali, da je ustrezal Špancu. Pri Hondi so takšna namigovanja vedno zavračali in pravijo, da na Andreo Doviziosa ne gledajo kot na dirkača številka dve in bo imel v sezoni 2010 enakovredno vlogo pri razvoju kot Pedrosa. "Dovizioso in Pedrosa bosta imela enakovreden položaj v ekipi. Vsi mislimo le na zmago in da bomo cilj dosegli potrebujemo boljši motocikel," je povedal podpredsednik Honde Šuhei Nakamoto. "Sodelujemo z obema dirkačema, saj je to v interesu moštva. Ni res, da smo do sedaj delali le s Pedroso. Za nas dirkata dva dirkača in uporabiti moramo informacije, ki nam jih posredujeta oba. Tudi Andrea je zelo koristen pri razvoju in v prihodnje bo še bolj," je dodal Japonec.

Nakamoto je še povedal, da se bo položaj Pedrosinega menedžerja v ekipi spremenil. "Alberto Puig bo še naprej del moštva, le njegova vloga bo drugačna. Odslej bo organiziral Danijevo osebje, ne bo pa imel opravka s tehničnimi zadevami. Puig se bo udeleževal sestankov, a ne bo imel odločevalne pozicije."

Spies pri Tech 3 Yamahi drugo leto?

Po poročanju britanskih medijev naj bi se Američan odločil, da že v sezoni 2010 iz prvenstva superbike prestopi v razred motoGP.

Ben Spies bi pri poltovarniški ekipi Yamahe zamenjal Jamesa Toselanda in tako postal moštveni tekmec someščana iz Teksasa Colina Edwardsa. Po govoricah sodeč naj bi Edwards že podaljšal pogodbo s šefom ekipe Hervom Poncharalom, a pri Tech 3 Yamahi zadeve še niso komentirali. Podobno je tudi z drugim Američanom, saj iz nobene strani še ni prišla uradna objava, da se Spies res seli v motoGP. Novico bodo pozdravili številni navijači in poznavalci najelitnejšega prvenstva na dveh kolesih.

Petindvajsetletnika mnogi že nestrpno pričakujejo v motoGP. Tako Edwards kot Toseland obžalujeta, da nista v motoGP prišla že prej, čeprav je bil Britanec ob prvem nastopu star le 26. Glede na to, da je Spies v superbiku zmagoval na stezah, ki jih nikdar prej še ni videl in je velik favorit za naslov v svoji prvi sezoni, pri Teksačanu leta očitno niso faktor. Če letos ne bo osvojil prvenstva, ni veliko razlogov, da bi še dirkal v superbiku, še posebej zato, ker si Američan ne želi nič bolj kot dirkati v razredu motoGP.

Kakšna usoda čaka Toselanda?

Odločitev Bena Spiesa, da izstopi iz svetovnega prvenstva superbike WSB, ni razveselila ljubiteljev motociklizma na Otoku. Njegov leto dni predčasen prihod v ekipo Tech 3 Yamaha pomeni slovo Jamesa Toselanda od razreda motoGP, s čimer Britanci v sezoni 2010 ostajajo brez svojega dirkača v elitnem razredu.

Spies se bo pri Yamahini poltovarniški ekipi pridružil rojaku Colinu Edwardsu, po poročanju MCN pa je bil dogovor o Toselandovem odhodu sklenjen na sestanku med dirkačem, šefom ekipe Hervom Poncharalom in še nekaterimi vodilnimi Yamahinimi možmi v torek v Milanu.

Toseland je lani že v svoji prvi sezoni v razredu motoGP zablestel, saj je dosegel kar šest uvrstitev med prvo šesterico, letos pa mu nikakor ne uspe ponoviti rezultatov iz premierne sezone. Pred začetkom sezone je imel 28-letni Britanec obilico smole, saj je na testiranjih dvakrat grdo padel, na dosedanjih trinajstih dirkah pa se je samo trikrat uvrstil med šesterico.

Toselandov menedžer Roger Burnett je na omenjenem sestanku v Milanu poskušal svojemu varovancu zagotoviti zamenjavo za Spiesov sedež pri Yamahi v WSB, za katerega pa se potegujeta tudi vodilni dirkač v svetovnem prvenstvu serije supersport Cal Crutchlow in Avstralec Chris Vermeulen, ki je izgubil mesto v Suzukijevi tovarniški ekipi v razredu motoGP.

Rainey: Letošnja yamaha je najboljši motocikel vseh časov!

Dirkaška legenda Wayne Rainey meni, da je letošnja 800-kubična yamaha YZR-M1 najboljši motocikel v vsej zgodovini motoGP.

Na začetku se je sicer zdelo, da bo prevladoval ducati desmosedici, s katerim dirka Casey Stoner, a sta nato Valentino Rossi in Jorge Lorenzo zmagala kar na devetih od dosedanjih trinajstih dirk; lani in predlani je Yamaha zmagala na štirinajstih dirkah. Ducati ima predvsem po zaslugi Avstralca 19 zmag v 800-kubičnem obdobju, medtem ko je Hondin motocikel vse od začetka leta 2007 zmagal le šestkrat.

Rainey, ki je med letoma 1990, 1991 in 1992 z Yamaho osvojil tri naslove svetovnega prvaka v 500-kubičnem razredu, meni, da je letošnji dirkalni model YZR-M1 eden najboljših, če ne celo najboljši motocikel v zgodovini kraljevskega razreda: "Gre gotovo za najboljši motocikel, ki je bil kdaj koli narejen. Ta stroj je pravi strup. Če Rossi in Lorenzo dirkata brez napak, drugi nimajo nobenih možnosti, da bi ju premagali. Njegove zmogljivosti so neverjetne. Yamahina filozofija, da nastopajo zato, da bi zmagovali in ne bili le nastopajoči, se še kako pozna, saj se posvetijo številnim majhnim podrobnostim, ki nato naredijo motocikel še boljši, zmogljivejši. Prav poseben občutek je spremljati yamaho, ko prehiteva ducatija na ravnini v Barceloni. Tega v preteklosti nismo veliko videli, saj ducati že nekaj časa velja za najhitrejši motocikel v motoGP. A prav to se letos dogaja," se nad letošnjo yamaho navdušuje 48-letni Američan, katerega kariera se je končala po padcu na italijanski dirki leta 1993 v Misanu, ob katerem si je zlomil hrbtenico.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 19, 2009 7:38 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

FIM verjame v spremembe

Predsednik Mednarodne motociklistične zveze FIM Vito Ippolito je prepričan, da se bo število ekip v najelitnejšem motociklističnem razredu do sezone 2011 povečalo.

Vito Ippolito verjame, da so letošnje spremembe moštvom ne samo pomagale skozi sezono globalne krize, temveč so jim zagotovile tudi dolgotrajno rešitev. "Kljub ekonomski krizi smo bili pripravljeni speljati letošnjo sezono do konca. Zadnjih osem mesecev smo tesno sodelovali s vsemi našimi promotorji, proizvajalci, sponzorji, dirkači in vsemi preostalimi udeleženci. Vsi se zavedamo, kaj se dogaja, zato se trudimo, da zagotovimo neko stalnost v prvenstvu. Prav tako se trudimo vpeljati smernice, katerim bomo sledili naslednjih deset let. Pred koncem sezone nas čaka še veliko dela, ampak globalno sodelovanje gledalcev in medijev je zelo zadovoljivo,“ je povedal Ippolito, ki verjame, da bo do sezone 2011 število ekip in dirkačev občutno naraslo.

Potem ko se je pred začetkom sezone Kawasaki poslovil od tekmovanja, je po osmih dirkah podobno storila tudi ekipa Hernando Ducati. Po končani letošnji sezoni se dokončno z nastopanja v razredu motoGP najverjetneje umika tudi moštvo Hayate Kawasaki. Upajmo, da se najmočnejšemu motociklističnemu razredu v prihodnje obetajo boljši časi.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 29, 2009 11:54 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Stoner na poti v Estoril

Ugibanj o tem, ali bo Casey Stoner nastopil ta konec tedna na dirki za veliko nagrado Portugalske, je konec. Ducatijev šef Livio Suppo je potrdil, da bo 23-letni Avstralec v Estorilu ponovno dirkal.

Stoner je zaradi skrivnostne bolezni, ki ga je mučila vse od dirke v Barceloni, vzel malo daljši bolniški dopust, med katerim je izpustil kar tri dirke: VN Češke, VN Indianapolisa in VN San Marina. Na zadnji dirki, na kateri je nastopil, je bila britanska dirka v Doningtonu, na kateri je zaradi taktične napake osvojil šele 14 . mesto.

Svetovni prvak iz leta 2007, ki je letos vknjižil dve zmagi (VN Katarja in VN Italije), je med tem časom opravil vrsto zdravniških pregledov in je po mnenju šefa Ducatijeve tovarniške ekipe Livia Suppa nared za vrnitev: “Casey se je včeraj vrnil v Evropo. Ko je pristal v Švici, sva si takoj izmenjala nekaj sporočil in menim, da je z njim vse v redu. Seveda bomo stoodstotno prepričani šele, ko prispe v Estoril,” je za MCN povedal Suppo, ki je še enkrat več zanikal, da se je s svojim varovancem pred mesecem dni močno sprl: “Nič, kar je bilo napisanega, ne drži. Zdaj je pomembno le, da se Casey ponovno privadi motocikla in preostale dirke do konca sezone bomo v bistvu izkoristili kot nekakšen trening. Nikakor ne želimo nanj vršiti pritiska zaradi rezultatov in zadnja stvar, na katero zdaj mislimo, so zmage. Pomembno je le, da se ponovno sprosti, da se lahko začnemo osredotočati na motocikel za prihodnjo sezono.”

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 12:03 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Kallio podaljšal pogodbo s Pramacom

Finec Mika Kallio, ki je na zadnjih treh dirkah v tovarniški ekipi dirkal namesto Caseyja Stonerja, se po Avstralčevi vrnitvi v karavano motoGP seli nazaj v Ducatijevo poltovarniško moštvo Pramac-Ducati.

Kallio se je po mnenju Ducatijevih šefov dovolj izkazal, da si zasluži podaljšanje pogodbe še za sezono 2010. Zmagovalec dvanajstih dirk za svetovno motociklistično prvenstvo v nižjih kategorijah je s sedmim mestom vknjižil najboljši rezultat na zadnji dirki v Misanu.

Pred odhodom v Estoril, z novo pogodbo v žepu, je 26-letni dirkač povedal: "Zdaj, ko so pogajanja za nami, se lahko povsem osredotočim na preostale dirke. Zelo vesel sem, da bom lahko še naprej sodeloval z ekipo Pramac Racing Team, Paolom Campinotijem in Ducatijem ter da je s tem moštvu zagotovljena kontinuiteta. Sezona je imela veliko padcev in vzponov, kar je povsem normalno, saj gre vendarle za mojo prvo sezono v motoGP. Prepričan sem, da mi bo šlo prihodnjo sezono še veliko bolje."

Najverjetnejši kandidat za Finčevega moštvenega kolega je dirkač Gresini-Honda Alex de Angelis, ki naj bi zamenjal Niccola Canepo; kandidata sta še Mattia Pasini, ki je v Brnu in ponovno pred dnevi v Mugellu preizkušal ducatija GP9 in Aleix Espargaro, Kalliova zamenjava na dirkah v Indianapolisu in Misanu. Objavo dirkaškega para se pričakuje že ta konec dirkaškega vikenda na dirki za VN Portugalske v Estorilu.

Spies in Edwards skupaj pri Tech 3 Yamahi

Pri poltovarniški ekipi Yamahe so potrdili, da se iz prvenstva superbike v razred motoGP v prihodnji sezoni seli Ben Spies. Sodelovanje pa so podaljšali z Edwardsom.

Kandidat za letošnji naslov prvaka prvenstva superbike je pred časom oznanil, da se v razred motoGP seli šele v sezoni 2011, zdaj pa je uradno, da bo Ben Spies dirkač ekipe Tech 3 Yamaha že prihodnjo sezono. "Želim se zahvaliti Yamahi za zaupanje. Z menoj so vedno ravnali lepo. Ne dolgo nazaj so mi dopustili, da sem si vzel čas za razmislek o pogodbi. Odločitev ni bila lahka, saj je ekipa v superbiku resnično fantastična in zelo sem se zabaval ob delu. Upam, da bom lahko v čast ekipi osvojil prvenstvo."

Yamahin šef Lin Jarvis je povedal, da je želja po zgodnejšem prihodu v razred motoGP prišla s strani Spiesa. " Ko smo pred mesecem dni oznanili dveletni dogovor z Benom, se je odločil, da bi rad čim prej prestopil v motoGP. Pri Yamahi smo skupaj z ekipo Tech 3 našli rešitev in njegovo željo uresničili." Pri Yamahi še dodajajo, da se veselijo prihoda 25-letnega Američana.

Spies pa se bo veliko lahko naučil od svojega moštvenega tekmeca in rojaka Colina Edwardsa, ki bo tudi v prihodnji sezoni dirkal pri poltovarniški ekipi Yamahe. Šef ekipe Tech 3 Herve Poncharal pravi, da je Edwards za moštvo neprecenljiv. 35-letni Američan trenutno zaseda 6. mesto v prvenstvu in je najboljši dirkač poltovarniških ekip v tej sezoni. "Znova je dokazal, da je en najboljših dirkačev in je neverjetno premoženje za ekipo. Colinu grejo glavne zasluge za naše uspehe. S svojo predanostjo in odlično predstavo na stezi si je novo pogodbo pošteno zaslužil," je povedal Poncharal.

Pri Tech 3 Yamahi tako ni prostora za Jamesa Toselanda, ki se bo vrnil v prvenstvo superbike.

Nazaj na vrh
prcko
Član foruma
Član foruma

282434.56 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 04, 2009 6:39 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Spies s peto yamaho na dirki v Valencii!

Vse od četrtka, ko so pri Yamahi uradno potrdili, da bo Američan Ben Spies naslednje leto nastopal za moštvo Tech 3 Yamaha, so se pojavljala namigovanja, da bo v razredu motoGP nastopil že letos.

Od danes je ta novica tudi uradna. Ben Spies, ki bo takrat že zaključil svojo sezono v prvenstvu superbike (pri Yamahi upajo, da z naslovom prvaka), bo sedel na peto yamaho, ki jo bodo prav zanj poslali iz Japonske. Gre za testni motocikel, s katerim Japonci razvijajo dele, ki jih nato na dirkah uporabljajo Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Colin Edwards in JamesToseland.

Spiesov nastop v Valencii bo tako poslastica ob koncu sezone za vse ljubitelje dirkanja, saj se premnogi še vedno spominjajo Avstralca Troya Baylissa, večkratnega Ducatijevega superbike prvaka, ki je za nagrado ravno tako dobil motor na zadnji dirki in takrat še s 1000-kubičnim desmosedicijem, razpoložen in neobremenjen z rezultatom, suvereno pospravil celotno motoGP elito.

Čeprav je bilo sprva mišljeno, da bo Spies v Valencii nastopil z motociklom brez sponzorja, torej v tradicionalnih Yamahinih barvah (modro-bela), se je kaj kmalu javil eden izmed najbolj znanih svetovnih športnikov vseh časov, Američan Michael Jordan, ki bo prevzel pokroviteljstvo nad Spiesovo dirko. Temnopolti upokojeni košarkarski zvezdnik ameriške lige NBA je velik ljubitelj motociklističnega dirkanja in velik oboževalec Rossija. Jordan je v zadnjih letih redno obiskoval dirke v Valencii, sicer pa ima že vrsto let v ameriškem prvenstvu superbike poltovarniško moštvo Suzukija, za katerega vozita Aaron Yates in Geoff May. Seveda so motocikli obarvani v barve Jordanove blagovne znamke, ki prodaja športna oblačila.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.siljo-planet.net Seznam forumov -> Moto GP -> Moto GP Arhiv Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Forum Map
Site Map

3620 Attacks blocked

Obiščite naše PARTNERJE.

XML Site Map Sitemaps Forum Sitemaps Forums Sitemap Site Sitemaps

Download Center Sitemap Posts Sitemap Ustvarjanje Sitemap Vrtnarstvo Sitemap Adult Sitemap

Foto Album Sitemap E-Razglednice Sitemap Torte Sitemap RSS Novice URL List

Glasujte za stran www.siljo-planet.net

Izmenjava reklamnih pasic

Website is based on phpBB2 , phpBB SEO , Full Album Pack , phpBB Arcade , IM Portal , Autoindex.
Website is Protected by CBACK CrackerTracker and Optimized & Customized By Siljo.
Website is using  MySQL Database with Php & Zend.

Page generation = 1.5172 seconds, mySQL queries = 50, GZIP = on Debug = on,
mySQL version = 5.1.33-community, php version = 5.2.9, zend version = 2.2.0

Server Load: 29 page(s) served in previous 5 minutes.