www.slavko-zgonec.net - Vrtnarski portal
Torte www.ekstrem-fm.com - Online Radio

.::. SREČNO NOVO LETO 2009 .::.
Vam želi ekipa www.siljo-planet.net

Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Prijava za pregled zasebnih sporočil Prijava Registriraj se
Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Zasebna sporočila Prijava  Registriraj se
Obiščite naše SPONZORJE in omogočite obstoj strani.Obiščite tudi naše PARTNERJE.HVALA!

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.siljo-planet.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Novice 2008
Pojdi na stran : Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

www.siljo-planet.net Seznam forumov -> Moto GP
Avtor Sporočilo
prcko
The Doctor
The Doctor

Starost: 32
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Ned Jul 2005 19:14
Trofeje v igrah:  546
Dvorana slavnih

Kraj: Slovenija
252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2008 3:45 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Melandri pri Kawasakiju

Italijanski motociklist kraljevskega razreda motoGP Marco Melandri je potrdil, da bo od leta 2009 dirkal za japonsko moštvo Kawasaki.

Marco Melandri
Marco Melandri (Foto: Reuters)

Marco Melandri, ki ima dveletno pogodbo z Ducatijem, se ni dobro znašel v italijanskem moštvu s svetovnim prvakom Caseyjem Stonerjem.

Trenutno je Melandri šele 15. v skupni razvrstitvi SP, najvišje pa je končal VN Kitajske na petem mestu.

vir: 24ur

Nazaj na vrh
Sponzor

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2008 3:45 pm    Naslov sporočila: Sponzor

OBIŠČITE ŠE NAŠE OSTALE PARTNERJE

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 23, 2008 3:46 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Hayden bo dirkal v Misanu

Nicky Hayden je prepričan, da bo nastopil na dirki za VN San Marina prihodnji teden, pa četudi zaradi poškodbe še vedno uporablja bergle. Stonerja je na VN Češke ustavil kamenček.

Američan je trdno odločen, da bo naslednji teden dirkal v San Marinu. Nicky Hayden si je poškodoval nogo na X-games in je zato že izpustil VN Češke. Trenutno še vedno uporablja bergle in je za uradno spletno stran MotoGP dejal: "Vznemirjen sem, ker se vračam v moštvo in komaj čakam na dirko, saj nikakor nisem želel izpustiti tekme v Brnu. Upal sem, da bo rehabilitacija potekala hitreje, saj sem uporabljal razne simulatorje, laser, ultrazvok, vadil sem v bazenu, da bi se poškodba čim hitreje zacelila. Še vedno rabim bergle in če ne bo res kaj hudo narobe, bom dirkal v Misanu."

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 10:54 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Pedrosa zamenjal proizvajalca gum

Motociklist Dani Pedrosa bo Michelinove gume zamenjal za Bridgestonove. Španec pravi, da bo tako bolj konkurenčen.

Španski motociklist Dani Pedrosa (Honda) se je odločil, da bo zamenjal proizvajalca gum. Potem ko je vozil z Michelinovimi, se je po dirki svetovnega prvenstva za veliko nagrado Češke v Brnu preselil na Bridgestonove. Prvič jih je preizkusil že na minuli dirki za VN San Marina v Misanu.

"Zelo sem zadovoljen z novim profilom gum in hvala Bridgestonu, da me je sprejel. To je zame pomemben korak naprej k novi sezoni 2009. Moj cilj je, da spet postanem konkurenčen za zmago," je dejal Pedrosa, ki je trenutno s 185 točkami na tretjem mestu v skupni razvrstitvi SP kraljevskega razreda motoGP. Za svetovnim prvakom Avstralcem Caseyjem Stonerjem (Ducati), ki drži drugo mesto, zaostaja le za dve točki.

V vodstvu SP je Italijan Valentino Rossi (Yamaha) s kar 262 točkami. Tudi Rossi je po dolgih letih s francoskim proizvajalcem nato leta 2007 presedlal na Bridgestone.

No naj povem da je danes že testiral gume in bil za sekundo hitrejši kot na michelinovih, ki jih je uporabljal na dirki v misanu

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 9:12
Trofeje v igrah:  78
Dvorana slavnih

Kraj: Ljubljana
59004.98 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 9:42 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Capirossi in Vermeulen še naprej s Suzukijem

Japonskemu moštvu Suzuki, ki nastopa v razredu motoGP, sta enoletno zvestobo podaljšala dirkača Loris Capirossi in Chris Vermeulen.
Italijan Loris Capirossi, trikratni svetovni prvak, dvakrat v razredu 125ccm in enkrat v razredu 250ccm, je pri 36 letih še za eno leto podaljšal pogodbo s Suzukijem. Italijan, ki se je kar 99 krat povzpel na zmagovalne stopničke in je v 277 tekmah osvojil 29 zmag, se trenutno, z 86 osvojenimi točkami, nahaja na devetem mestu svetovnega prvenstva v razredu motoGP.
Dobrih deset let mlajši Avstralec Chris Vermeulen, ki je pred prihodom v motoGP osvojil drugo mesto v razredu Superbike, je s Suzukijem prav tako podaljšal pogodbo za eno leto.
vir:24ur

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 14, 2008 3:46 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Danes so pri kawasakiju uradno potrdili, da je Melandri podpisal dveletno pogodbo.

Kawasaki finalise Melandri signing on two-year contract

Sunday, 14 September 2008
Michael Bartholemy, Kawasaki Racing´s Competition Manager, confirmed on Sunday morning that the factory team had secured the services of Marco Melandri for the next two years.

Former 250cc World Champion and MotoGP runner-up Marco Melandri will ride for Kawasaki in 2009 and 2010, having signed a contract with `Team Green´ at the Red Bull Indianapolis Grand Prix.

The move had been on the cards for several weeks, with Melandri himself having already stated his intention to move to Kawasaki in the post-race test at Brno last month.

Kawasaki boss Michael Bartholemy told motogp.com, `A few hours ago we secured Marco Melandri after eighteen months of negotiations -we started approaching him last year- and I think with him and John (Hopkins) it is the strongest rider line-up that we have had since we joined MotoGP in 2003.´

Melandri will make his debut aboard the Kawasaki Ninja ZX-RR during the two-day test immediately after the conclusion of the 2008 season at Valencia in October.

The Italian rider will look to rebuild his confidence and form with his new team after a difficult time with current outfit Ducati. Melandri finished second in the World Championship in 2005 and in the top five in 2006 and 2007 on Honda machinery, before struggling to adapt to the Desmosedici GP8 this year. His contract for 2009 had been terminated by mutual consent.

Kawasaki will be the fourth manufacturer for whom Melandri has ridden in MotoGP, after Yamaha and the aforementioned Honda and Ducati rides.

Melandri´s move is an important one for the state of the MotoGP grid, being the first instance of a rider switching teams to be officially confirmed for 2009.

vir: motogp

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 15, 2008 10:47 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Rossi zmago poklonil umrlemu 'nonu'

Veliki junak dirke razreda motoGP v Indianapolisu je novo zmago poklonil umrlemu dedku.

Valentino Rossi, ki je na tako suveren način prišel do nove zmage v razredu motoGP in še bolj utrdil svoje vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu, med dirkanjem v Indianapolisu misli ni imel povsem koncentriranih na dogajanje na stezi. “Že med dirko sem vedel, da je stanje mojega dedka resno in bil sem pripravljen tudi na črni scenarij. Na mojo veliko žalost so mi takoj po dirki sporočili, da je umrl. Žalosten sem. Upal sem, da bo nono (dedek op. a.) lahko spremljal dirko. Zmago v Indianapolisu sem želel pokloniti prav njemu. Takšno je življenje, kljub vsemu mi je prijetno pri srcu, ker mu lahko vsaj v mislih poklonim svoj uspeh v Indianapolisu,“ je po tekmi italijanskim novinarjem zaupal 29-letni dirkač iz Pesara, ki je v ZDA osvojil že svojo 69. zmago v kraljevskem razredu.

“To je bila ena mojih najtežjih tekem v karieri. Nova proga, ki je bila po nalivu povsem razmočena, je bila zelo težka. Pa to še ni bilo najhujše. Začel je pihati zelo močan veter, ki je pihal v sunkih. Zelo težko je bilo držati ravnotežje v že tako težkih zavojih. Videl sem, kako so mimo mene letele pločevinke s pivom ... Molil sem, da bi pokazali rdečo zastavo. To se je osem krogov pred koncem tudi zgodilo. Mislim, da so organizatorji zaradi varnosti sprejeli edino pravilno odločitev,“ je še dodal Rossi. V najmočnejšem razredu se je marsikaj dogajalo tudi izven dirkališč. Pred koncem sezone so se že začele sklepati pomembne pogodbe. Italijan Marco Melandri, nekdanji svetovni prvak v kategoriji do 250 kubičnih centimetrov, bo v naslednji sezoni motoGP vozil za Kawasaki, saj je s to japonsko ekipo podpisal dveletno pogodbo. V tej sezoni 26-letni dirkač nastopa za Ducati, s katerim pa ni zadovoljen, saj ga ni med prvo deseterico v seštevku prvenstva. Kawasaki po besedah šefa ekipe Michaela Bartholemyja s tem napoveduje celo boj za naslov prvaka, saj bo poleg Melandrija zanje nastopal tudi Američan John Hopkins. Naslednja dirka SP bo VN Japonske 28. septembra v Motegi.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 16, 2008 10:51 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Hayden podpisal z Ducatijem

Indianapolis, 16.09.2008, 09:40 | M.F.

Motociklist razreda motoGP Nicky Hayden bo v novi tekmovalni sezoni vozil za italijansko moštvo Ducati.

Ameriški motociklist serije motoGP Nicky Hayden bo v novi tekmovalni sezoni vozil za moštvo Ducati. Njegov prestop je bil tako rekoč obelodanjen že pred dnevi, v ponedeljek pa je sledil le še podpis.

'Kentucky Kid' se tako po šestih sezonah poslavlja od Repsol Honde, v novi tekmovalni sezoni pa bo pri Melandriju nadomestil Marca Melandrija, prvenec na motorju Desmosedici GP9 pa ga čaka 27. oktobra v Valencii.

"Zadovoljni smo, da se nam bo Nikcky pridružil v novi tekmovalni sezoni. Njegov način vožnje in obnašanje na stezi bosta odlična za nas. Hvala Marcu Mellandriju, ki se po težki sezoni profesionalno umika iz moštva,“ je po podpisu pogodbe povedal Ducatijev razvojni direktor Claudio Domenicali.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 19, 2008 10:23 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Stoner izpušča zaključek sezone?

Aktualni svetovni prvak v razredu motoGP Casey Stoner (Ducati) bi lahko zaradi predčasne operacije izpustil zaključek dirkaške sezone.

Avstralec je na veliki nagradi San Marina obnovil pet let staro poškodbo zapestja, ki ga vse od tedaj ovira pri dirkanju. V moštvu so že nakazali, da bi lahko Stoner odšel celo na predčasno operacijo, kar pomeni, da bi izpustil zaključek sezone. In ker je aktualni svetovni prvak zapravil že skoraj vse možnosti za ubranitev naslova, se zdi takšna rešitev vse bolj verjetna.

„Casey seveda o tem noče še nič govoriti, saj ne želi, da bi ga imeli za cmeravca. Vendar pa ima poleg težav z zapestjem tudi bolečine v rebrih in rami, ki si jih je pridelal pri petkovem padcu,“ je za Gazzetto dello Sport dejal šef moštva Ducati Livo Suppo. „Naredili smo kar nekaj zdravniških preiskav in vse so pokazale, da se je poškodba zapestja iz leta 2003 obnovila. Po operaciji pa bi moral okrevati vsaj dva meseca.“

Stoner ima v prvenstvu po 14 dirkah že 87 točk zaostanka za vodilnim Valentino Rossijem in je trenutno na drugem mestu. Do konca prvenstva so ostale še štiri dirke.

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Dvorana slavnih

59004.98 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 11:18 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Alex Criville bo dirkal v Motegiju

Svetovni prvak v kraljevskem razredu iz leta 1999 Alex Criville bo v Motegiju dirkal s svojim zmagovitim motociklom Hondo NSR500. Družbo mu bosta delala Mick Doohan in Freddie Spencer.
Motociklistične legende bodo z nekaj demonstracijskimi krogi proslavili deseto obletnico dirkanja na svetovni ravni na tej japonski stezi. Honda je za ta pomemben dogodek prenovila svoj muzej na dirkališču in bo v življenje spravila slovite motociklistične »mašine«, ki so ji v preteklosti prinašale svetovne lovorike.

“To bo prečudovito. Lep je občutek, da bom znova dirkal z NSR500 in to z Mickom Doohanom in Freddiejem Spencerjem. To bo tisti ta pravi užitek. Kot da bi čas zavrteli nazaj. Hondini šefi so iz muzeja potegnili upokojene motocikle in jih dali na stezo. Moramo se jim zahvaliti za takšen odnos do športa. Ko so me poklicali in prosili za sodelovanje, sem takoj privolil” je bil zgovoren Alex Criville.
vir:siol

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Dvorana slavnih

59004.98 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 23, 2008 11:19 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

V Motegiju bodo dirkali trije Suzukiji

Na prihajajoči dirki za motociklistično svetovno prvenstvo v japonskem Motegiju bodo na domačem terenu nastopili trije Suzukiji.
Chrisu Vermeulenu in Lorisu Capirossiju se bo na VN Japonskem pridružil še Kousuke Akiyoshi, kar bo njegov tretji nastop na domači dirki zapored..

To bo za Akiyoshija, nekdanjega zmagovalca osem ur Suzuke in japonskega superbike prvaka, sicer že četrti nastop za japonsko moštvo, saj je za Suzuki že dirkal v Motegiju leta 2006 in 2007, pa tudi na VN Španije 2007. Na teh treh dirkah je Kousuke prečkal ciljno črto dvakrat: 13. je bil na VN Jap 2006 in 17. na VN Špa 2007. Lani se je v Motegiju vozil na sedmem mestu, a je nato odstopil.

Suzuki je letos že aktiviral tretjega motociklista, v Laguni Seci in Indianapolisu jih je zastopal Ben Spies, ki je zasedel odlično osmo in šesto mesto. Bo kaj podobnega uspelo Akiyoshiju? Odgovor bo dala nedelja.
vir:siol

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Dvorana slavnih

59004.98 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 11:55 am    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Dovizioso bo dirkal za Hondo

Japonsko moštvo Honda je sporočilo, da bo v njihovi tovarniški ekipi v sezoni 2009 vozil Italijan Andrea Dovizioso, ki letos še nastopa za drugo Hondino ekipo JiR Team Scott.
Andrea Dovizioso bo leta 2009 moštveni sotekmovalec Španca Danija Pedrose, v moštvu pa bo zamenjal Američana Nickyja Haydna, ki odhaja k Ducatiju.
.
Dovizioso, sezona 2008 je zanj krstna v elitnem razredu motoGP, je bil ob novici o prestopu navdušen: "Presrečen sem, uresničile so se mi sanje. Sedem let že sodelujem s Hondo in moj cilj je bil vselej priti v tovarniško ekipo." Dovizioso je vodstvo Honde navdušil z dobrimi predstavami v tej sezoni, saj je skupno na petem mestu v SP s 129 točkami, teoretično pa bi se lahko povzpel celo do drugega mesta.

Hayden se je nedavno odločil, da bo po šestih letih pri Hondi v naslednji sezoni spremenil delovno okolje. Američan, svetovni prvak iz leta 2006, je letos šele osmi v SP, za vodilnim Italijanom Valentinom Rossijem pa zaostaja kar 185 točk. V prihodnje se bo pri Ducatiju pridružil aktualnemu svetovnem prvaku Avstralcu Caseyju Stonerju.
vir.24 ur

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 11:17 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Stoner po koncu sezone na operacijo

Casey Stoner bo moral po končani sezoni na operacijo levega zapestja. Avstralec poudarja, da le kirurški poseg lahko reši njegovo nadaljnjo dirkaško kariero.

Dirkač Ducatija Casey Stoner bo na domači dirki za VN Avstralije v razredu motoGP zaradi bolečin v levem zapestju še stisnil zobe, po končani sezoni pa ga čaka obvezna operacija. Kljub temu, da je bolečine čutil že na zadnjih treh dirkah, se je odločil, da sezone ne bo predčasno končal.

Avstralec si je levo zapestje poškodoval že pred petimi leti, ko je dirkal še v najšibkejšem razredu. Kosti v zapestju se niso pravilno zarasle, poškodbo pa si je dodatno obnovil še na letošnji dirki za VN San Marina. ''Nujno moram na operacijo. Če ne grem, se mi lahko zgodi, da bom moral končati kariero'', je avstralskim novinarjem zaupal domači matador. ''Nekoliko sem razočaran, da me po petih letih spet pestijo težave zaradi iste poškodbe. Obenem pa sem vesel, da smo končno odkrili pravi vzrok bolečin. Odločil sem se, da bom pod nož sedel po končani sezoni. Okrevanje bo potem trajalo približno tri mesece, do novih testiranj za naslednjo sezono pa bom že nared. Zagotovo bomo potem spet bolj konkurenčni'', je z mislimi že v novi sezoni Stoner.

Na domači dirki se bo Stoner predvsem boril s Hondinim dirkačem Danijem Pedroso. Španec je trenutno na tretjem mestu, za Stonerjem pa zaostaja le za 11 točk.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 04, 2008 5:33 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Michelin je 'rekel' zbogom

Michelin nepreklicno odhaja iz razreda motoGP. V naslednji sezoni bo tako Bridgestone edini proizvajalec pnevmatik za dirkače v tem elitnem motociklističnem razredu.

Čeprav je že nekaj časa jasno, da bo odslej v svetu proizvajalcev pnevmatik za dirkače v razredu motoGP vladal monopolizem, pa so nekateri upali do zadnjega, da se bo situacija le zasukala in bo Michelin ostal. Pa ni. Francoski proizvajalec pnevmatik je v Phillip Islandu, kjer bo jutri na sporedu nova dirka v razredu motoGP, napovedal svoj sloves že po koncu te sezone. „Motijo nas nekatera nova pravila, ki ukinjajo konkurenčnost in tekmovalnost, za katero se pri Michelinu ves čas zavzemamo. Žal nam je, toda odločitev je dokončna,“ je uradno verzijo Michelina podal eden od glavnih operativcev Didier Miration. „Škoda, tekme v razredu motoGP ne bodo več laboratorij, kjer se bodo razvijale in predstavljale nove tehnologije na področju pnevmatik. Predvsem, kar se tiče varnosti in znižanja stroškov.“ Leta 2007 se je umaknil Dunlop, letos Michelin, tako da bo v naslednji sezoni za pnevmatike v svetu motoGP skrbel le Bridgestone.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

252042.64 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 12, 2008 5:51 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Pedrosa kljub bolečinam optimističen

Španski motociklist v razredu motoGP Dani Pedrosa se pred VN Malezije ne počuti najbolje.
Pred koncem sezone je zdravje Danija Pedrose že dodobra načeto. Od padca na dirki za veliko nagrado Nemčije ga pestijo poškodbe, dodobra pa ga je pretresel tudi padec na Phillip Islandu. Navkljub vsemu pa motociklist Honde optimistično zre proti malezijski preizkušnji.

„Na dirki v Avstraliji nisem imel sreče, a sem nanjo že pozabil, z nestrpnostjo pa pričakujem novo priložnost za dokazovanje. Prepričan sem, da se bom v Maleziji oddolžil navijačem za storjeno napako v Avstraliji," je povedal mladi Španec.

„Steza v Maleziji je zanimiva. Ima veliko dolgih zavojev, zato bodo na preizkušnji predvsem gume,“ je končal trenutno tretje uvrščeni dirkač kraljevskega razreda.

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Dvorana slavnih

59004.98 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 9:57 pm    Naslov sporočila: Re: Odgovori s citatom

Pramac D
Potrdili vozniško zasedbo za 2009
Iz satelitskega moštva Ducatija je prišla vest, da bosta v 2009 za njih nastopala Mika Kallio in Niccolo Canepa.

Finec in Italijan bosta zamenjala Tonija Eliasa, ki se vrača h Gresiniju in Sylvaina Guintolija, ki se seli v Britanski Superbike.

Kallio bo v motoGP napredoval po dveh sezonah v četrtlitrskem razredu, v letošnji, je v seštevku dirkčev, pred zadnjo dirko, na tretjem mestu. Pred tem, je v najšibkejšem razredu, v obeh sezonah, osvojil končno drugo mesto.

Njegov bodoči moštveni kolega Canepa, je pred tem tekmoval v Superstocku, ob tem pa je še, kot Ducatijev testni voznik, kilometre nabiral z motoGP in Superbike motorji.
vir:motogp.avtomanija

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
   www.siljo-planet.net Seznam forumov -> Moto GP Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran : Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 5 od 6

Forum Map
Site Map

2385 Attacks blocked