www.slavko-zgonec.net - Vrtnarski portal
Torte www.ekstrem-fm.com - Online Radio

Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Prijava za pregled zasebnih sporočil Prijava Registriraj se
Domov Forum Online Igre Foto Album Tvoj profil Pomoč (PPV) Išči Člani Zasebna sporočila Prijava  Registriraj se
Obiščite naše SPONZORJE in omogočite obstoj strani.Obiščite tudi naše PARTNERJE.HVALA!

Trenutno še niste registrirani uporabnik strani www.siljo-planet.net.Kliknite TUKAJ da se registrirate.
Novice 2007
Pojdi na stran : Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6

www.siljo-planet.net Seznam forumov -> Moto GP -> Moto GP Arhiv
Avtor Sporočilo
prcko
The Doctor
The Doctor

Starost: 32
Horoskop: Strelec
Kitajski horoskop: Mačka
Pridružen/-a: Ned Jul 2005 19:14
Trofeje v igrah:  544
Dvorana slavnih

Kraj: Slovenija
250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 11:15 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Hofmann se upira

Nedavno odpuščeni, Alex Hofmann, je prekinil molk po nedavni odločitvi moštva Pramac d'Antin Ducati, da z njim prekinejo pogodbo. Za to potezo so se odločili po dirki v Estorilu, ko je po težavah v krogu za ogrevanje in nekaj krogih dirke Alex pripeljal v garažo in dejal, da nima motivacije za nadaljevanje.
Nemec je včeraj podal izjavo, kjer je povedal, da namerava proti moštvu Pramac d'Antin vložiti tožbo zaradi neutemeljene prekinitve pogodbe, če ne bo smel voziti na preostalih treh dirkah.
Celotna uradna izjava:

"Sodeč po Pramac d'Antin Ducatijevi nedavni izjavi za javnost je bila moja pogodba s tem moštvom po dirki na Portugalskem (16.9.2007) prekinjena brez odloga.
Smatram, da je bila prekinitev pogodbe neutemeljena in bom za dokazovanje le-tega uporabil vsa pravna sredstva, ki so mi na voljo. Pisna odpoved ni temeljila na dogodkih tistega dne vendar na mojih domnevno slabih predstavah skozi celotno sezono. Moji rezultati niso bili tako slabi, da bi bili lahko povod za odpoved. Konec koncev sem bil v skupnem seštevku razreda MotoGP na enajstem mestu, samo 9 točk za svojim moštvenim kolegom Alexom Barrosom, preden sem bil zaradi poškodbe roke po nesreči, ki jo je povzročil nekdo drug, prisiljen izpustiti nekaj dirk.
Moje ravnanje v Estorilu prav tako ne upravičuje odpovedi. Moj namen je bil vedno posvetiti uspehe na stezi mojemu moštvu. Dirko sem začel s poškodbo na dlani, ki se še ni popolnoma zacelila. V krogu za ogrevanje sem ugotovil, da na mojem prvem motociklu sklopka ne deluje dobro. Po menjavi motorja za rezervnega, ki ni imel montiranih pravih gum, sem moral štartati iz boxov in sem imel že ob samem začetku zaostanek enajstih sekund za vsemi ostalimi dirkači. Dal sem vse od sebe, da bi se priključil skupini pred mano. Kasneje sem žal spoznal, da z rezervnim motociklom nisem konkurenčen in da tega ne bom dosegel. Pravzaprav je bil moj edini up za točke odstop dirkačev pred mano.
Glede na te okoliščine, sem se odločil, da ne bom več tvegal nove poškodbe moje še nezaceljene roke. Zato sem zapeljal v garažo.
Zaradi razočaranja, takoj po dirki nisem biti zmožen jasno izraziti svojih občutkov. Glede na to, da sem za Pramac d'Antin Ducati v letih 2006 in 2007 vedno dal vse od sebe, bi bilo dovolj, da bi dobil opozorilo.
S takim ukrepom bi se strinjal, nikakor pa se ne morem strinjati z odpovedjo brez odloga. Moj cilj je, da sezono zaključim pri moštvu Pramac d'Antin Ducati z udejstvovanjem tudi na preostalih treh dirkah.
Mojo pisno prošnjo sem poslal tudi mojim nizozemskim in italijanskim delodajalcem. Prosil sem jih, da mi vrnejo mesto dirkača v moštvu in da upoštevajo pogodbo, ki smo jo imeli sklenjeno."

Hofmannova grožnja s tožbo postavlja Pramac d'Antin v neugoden položaj saj so pravkar naznanili, da bo nemškega dirkača na preostalih treh dirkah v letošnji sezoni nadomeščal Chaz Davies.

vir: poleposition

Nazaj na vrh
Sponzor

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 11:15 am    Naslov sporočila: Sponzor

Potrebujete pomoč pri pisanju prošnje?Kliknite TUKAJ

Preberite si priročnik 5 Korakov do Sanjske Zaposlitve
Želite tudi vi uspeti v internetnem poslu?Kliknite TUKAJ

Spletno gostovanje
Banner 1
Iščete
Spletno gostovanje

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 11:15 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Chris Vermeulen s posebnim barvnim motivom na naslednji dirki

Chris Vermeulen bo uporabil posebno poslikavo na svojem Rizla Suzukiju GSV-R na dirki za VN Australije, v čast pokojnemu svetovnemu prvaku Barryu Sheene. Barvna shema bo v stilu dvakratnega svetovnega prvaka v motoGP-ju, ko je le-ta vozil za ekipo Suzukija v '70 letih. Vermeulen, ki je osvojil svojo prvo motoGP zmago na dirki v deževnem LeManu to sezono, bo uporabil tudi zaščitno obleko v stilu legendarnega Barrya. Zaradi rakastega obolenja je Barry Sheene preminil leta 2003.
Chrisa, ki je lansko dirko v Australiji končal na drugem mestu, je ''odkril'' Barry Sheene, ki je pomagal Chrisu pri njegovi karieri in mu priskrbel sedež v ekipi Sanyo Honda v Britanskem Supersport prvenstvu.
Vermeulen je dejal: ''Zame je velika čast, da lahko vozim zadnjo generacijo Suzukijevega motoGP dirkalnika z motivom poslikave mojega junaka, Barry Sheena."
''Barry mi je zelo pomagal pri karieri, da sem postal uspešen, ko sem prispel v Anglijo in ga zelo pogešam. ''Na prireditvi »Goodwood Festival of Speed« sem vozil enega izmed njegovih grand prix motorjev, kar je bila zame posebna čast. Prav tako mi je v čast, da lahko na domači dirki nastopim v »njegovih« barvah."

Vir: MCN

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 11:18 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Rossi želi več vloženega truda pri Yamahi

Valentino Rossi je dejal, da bo ponovno pretehtal možnosti za prihodnost, če ne bodo pri Yamahi vložili več truda v razvoj motocikla.
Italijan, ki je osvojil pet zaporednih naslovov svetovnega prvaka v kraljevskem razredu motoGP-ja v letih 2001-2005. Zadnji dve leti ni uspel ponoviti uspeha preteklih sezon, zato misli, da bo morala Yamaha vložiti več truda v razvoj in prevzeti odgovornost za težave, v katerih se je znašla ekipa.
''Če želimo ponovno osvojiti naslov, potem morajo pri razvoju motocikla vložiti več truda'', Je dejal Rossi. ''Trenutno imam z Yamaho pogodbo do konca sezone 2008. Pokazati morajo, da smo lahko še vedno najboljši. V nasprotnem primeru bom moral sprejeti drugačne odločitve.''
Rossi priznava, da je razočaran zaradi počasnega razvoja letošnjega motorja, zato je pozval vodilne pri japonski Yamahi, da morajo biti v prihodnje bolj agresivni.
''Končati moramo s težavami velikega proizvajalca'', je dejal. ''Moramo biti bolj agresivni in pogumnejši pri razvoju motorja. To smo letos pogrešali. Imeli smo velik zaostanek na začetku sezone, prav tako pa nismo veliko napredovali pri razvoju agregata. Poleg vsega imamo pogoste okvare pri novih komponentah.''
Rossi je povedal, da so vodilni pri Yamahi, ki niso direktno povezani s tekmovalno ekipo, najbrž razočarani, ker nismo uspeli ponoviti uspeha iz prvih dveh sezon vendar meni, da je težava na strani tovarne.
''Ne vem kaj si mislijo ljudje izven tovarne o naših rezultatih.'' Je povedal. ''Zelo veliko pričakujejo od mene, zato je še eno drugo mesto po dveh osvojenih prvenstvih najbrž razočaranje. Sedaj je čas, da oni pokažejo večjo mero odločnosti in volje. Vložiti morajo več energije v skupni cilj.''

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 05, 2007 11:19 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Konec gumarske vojne?

Najhitrejšo karavano na dveh kolesih vznemirja predlog, da bi v svetovnem motociklističnem prvenstvu moto GP ekipe opremljal le en proizvajalec z gumami.

Med dirkaškim vikendom na Japonskem, kjer je Casey Stoner v Motegiju osvojil naslov svetovnega prvaka, so glavni akterji v prvenstvu moto GP razpravljali tudi o opremljevalcu z gumami. In sicer je bil predlog ta, da naj bi ekipe opremljala le ena znamka in bi se tako, enako kot v formuli 1, izognili gumarski vojni.
Pri razpravi so organizatorji prvenstva naleteli na mešane komentarje, moštva, ki so letos v prednosti tudi zaradi boljših gum, so bila odločno proti. O zadevi razpravljajo prav te dni, dokončno odločitev pa bodo povedali na predzadnji dirki sezone na Veliki nagradi Malezije.

vir: 24ur

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 08, 2007 4:30 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Norija ni več

Legendarni japonski dirkač Norifumi Abe je umrl v prometni nesreči v Tokiju.

Norifumi Abe, legendarni japonski dirkač, ki je med leti 1994 in 2004, s svojim nenavadnim dirkaškim stilom in drznimi akcijami razveseljeval motociklistične navdušence, je včeraj umrl v prometni nesreči v Tokiju.

Nesrečni Abe se je med vožnjo s skuterjem zaletel v pred seboj vozeči kamion, ki je nepričakovano polkrožno obrnil. Gre za nesrečo, ki močno spominja na tisto leta 1981, ko se je ubil legendarni Mike "The bike" Hailwood.

Norifumi Abe je bil idol mnogim dirkačem današnje generacije in najbrž se še vedno spominjate napisa Rossifumi na dirkaškem kombinezonu Valentina Rossija, ki ga je Italijan na usnje prišil ravno zaradi svojega navdušenja nad Japoncem.

Norick Abe je nase opozoril s svojimi požrtvovalnimi dvoboji, s katerimi se je vmešal med rivala Micka Doohana in Kevina Schwantza na začetku svoje kariere. V desetletnem obdobju dirkanja v najelitnejšem motociklističnem razredu je Abe služboval za Kennya Robertsa, Wayna Raineya, Luisa d' Antina in Herva Poncharala. V dirkaškem paddocku je zaradi svoje prijaznosti in prešerne volje veljal vedno za enega izmed najbolj priljubljenih dirkačev. Po svoji zadnji dirki leta 2004 je Abe nastopal na svetovnem prvenstvu razreda Superbike, letos pa je s svojimi manevri razveseljeval japonske navijače na dirkah japonskega superbike prvenstva.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 11, 2007 2:33 pm    Naslov sporočila: Re: Novice 2007 Odgovori s citatom

Checa odhaja

Carlos Checa je potrdil, da se poslavlja od prvenstva moto GP in naslednjo sezono odhaja v Superbike.

34. letni dirkač kljub temu ostaja zvest Hondi in bo zamenjal pri moštvu Ten Kate Jamesa Toselanda. "Veselim se novega izziva. To je nov korak v moji karieri in mislim, da lahko dosegam tudi v Superbiku dobre rezultate,'' je povedal Carlos.

Checa je v trinajstih letih, kolikor tekmuje v prvenstvu moto GP, dvakrat stopil na zmagovalno stopničko, v letošnji sezoni pa mu ne gre najbolje, saj je v trenutni razvrstitvi točkovanja dirkačev na štirinajstem mestu. Že letos avgusta je LCR Honda oznanila, da bo Španca naslednjo sezono zamenjal Randy de Puniet.

Kljub temu da odhaja, Carlos Checa napoveduje, da bo na zadnjih dveh dirkah letošnje sezone dal vse od sebe in se od najelitnejšega motociklističnega prvenstva spodobno poslovil.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 16, 2007 10:28 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Rossi na japonskih gumah?

Šef moštva Yamaha Davide Brivio je potrdil, da je menjava opremljevalca z gumami naslednje leto mogoča.

Že nekaj časa se govori o prekinitvi gumarske vojne v motociklističnem svetovnem prvenstvu. Med
opremljevalci z gumami naj bi ostal le japonski Bridgestone. Pred nekaj dnevi je prišla na dan novica, da bi si jih na
svoji Yamahi želel tudi Valentino Rossi, saj je več kot očitno, da so letošnje prvenstvo odločile prav gume.Po poročanju nekaterih medijev naj bi Bridgestone že podpisal pogodbo z Italijanom, a je šef moštva Yamaha

Davide Brivio to zanikal. Je pa potrdil, da so kljub dolgoletnemu sodelovanju z Michelinom vsekakor pripravljeni na sodelovanje z Japonci.
A najverjetneje le na Rossijevi Yamahi, saj sedemkratni svetovni prvak grozi, da bo iz ekipe odšel, če njegov motocikel ne bo konkurenčen.Kako se bodo v prvenstvu moto GP odločili o opremljevalcih z gumami, bodo povedali po dirki za Veliko nagrado Malezije v Sepangu.

Nazadnje urejal/a prcko Tor Okt 16, 2007 10:50 am; skupaj popravljeno 1 krat

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 19, 2007 10:36 am    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Gresini interested to sign Biaggi
18 October 2007

The Honda Gresini team would love to sign up Superbike rider Max Biaggi for next season. During a press conference in Malaysia team boss Fausto Gresini confirmed he would be interested in the Italian's MotoGP return.

Biaggi's Superbike team Alstare Suzuki announced on Thursday the team will not extend Biaggi's contract for another season. The Honda Gresini team confirmed only one rider thus far for 2008: Alex de Angelis.

vir: gp update

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2007 5:20 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Bitka med gumarji ostaja

Pravila enega opremljevalca gum v tekmovanju MotoGP prihodnje leto, kot kaže, ne bo. Mednarodna motociklistična zveza, je namreč sporočila, da je Dorna umaknila svoj predlog, da bi prihodnje leto vsa moštva uporabljala pnevmatike istega proizvajalca. V prihodnjem tednu se bodo le še dogovorili o morebitnih spremembah obstoječega pravila. Proizvajalci gum se o povečanju števila gum za dirkaški vikend načeloma strinjajo. Število pnevmatik za suho vreme na dirkača naj bi se v prihodnji sezoni povečalo iz 31 na 40. Koliko od teh bo prednjih in koliko zadnjih pa še ni določeno.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 25, 2007 5:24 pm    Naslov sporočila: Re: Novice 2007 Odgovori s citatom

Elias in Guintoli sta nova voznika ekipe D"antin za sezono 2008

Nakano in De Angelis pa za Gresini hondo

vir : motogp

Nazaj na vrh
Igor
Član foruma
Član foruma

Pridružen/-a: Ned Avg 2005 9:12
Trofeje v igrah:  81
Dvorana slavnih

Kraj: Ljubljana
58894.21 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2007 9:30 pm    Naslov sporočila: Rossi-Bridgestone Odgovori s citatom

Rossi prestopil k Bridgestonu

Yamahin dirkač Valentino Rossi bo v prihodnji sezoni dirkal z gumami Bridgestone, potem ko se je po dolgih letih sodelovanja razšel z Michelinom.
Športni šef Michelina Jean-Philippe Weber je povedal, da niso mogli zadržati Rossija. Italijan si je namreč blazno želel prestopiti k Japoncem, saj naj bi bil samo na ta način sposoben zmanjšati tehnični zaostanek za Ducatijevim Stonerjem, ki je letos naslov svetovnega prvaka osvojil prav z Bridgestonkami.

Zasebna Yamaha zapustila Dunlop

Rossi, pa tudi Hondin dirkač Dani Pedrosa, sta začela na svoji moštvi pritiskati že sredi sezone, naj prestopita k Bridgeostonu. Valentinu je uspelo, usoda Danija je zaenkrat še neznanka. Rossi je dobil potrdilo v pravilnost svoje odločitve na zadnji VN Malezije, na kateri je na kvalifikacijah dosegel 16. čas. Glavni krivec za neuspeh je bil po Valentinovih besedah Michelin, saj njegov motocikel ni imel nikakršnega pravega oprijema, še posebej prednja guma. Z inženirji je poskušal veliko različic gum in nastavitev, a napredka ni bilo od nikoder.

Rossijev prestop k Bridgestonu bo povzročil edinstveno situacijo, saj bo njegov nov moštveni kolega Jorge Lorenzo dirkal z Michelinkami. To bi znalo občutno vplivati na razvoj novega Yamahinega motocikla za prihodnjo sezono. Francoski proizvajalec pnevmatik bo opremljeval tudi zasebno Yamaho (James Toseland in Colin Edwards), ki bo po letošnji sezoni zapustila Dunlop.
vir:siol

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2007 6:11 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Nočna dirka je dobila zeleno luč

Uvodna dirka motoGP sezone '08 je dobila zeleno luč, da se bo odvijala pod reflektorskimi lučmi, po uspešnem testu na stezi v ponedeljek. Pet motoGP voznikov je sodelovalo na testu na dirkališču Losail v Qatarju. Vsi vozniki so se strinjali s predlogom, da se dirka začne ponoči 9. marca.
''Razlika med prvim in zadnjim testom je neverjetna,'' je dejal Loris Capirossi. ''Na prvem testu nisem bil prepričan, če bo mogoče dirkati ponoči. Tokrat je bila razsvetljava odlična.
''Skoraj ni opaziti razlike med vožnjo ponoči in podnevi pri sedanjih pogojih. Hkrati pa bo dirka še bolj zanimiva.
''Nobenih težav ni s sencami ali odsevom, zelo sem zadovoljen s testiranji. Z veseljem pričakujem čas, ko bo celotno dirkališče osvetljeno.''
Poleg Capirossija so bili na dirkališču še Marco Melandri, Anthony West, Andrea Dovizioso in svetovni prvak v kategoriji Superbike, James Toseland. Vozili so cestne različice motorjev, saj so njihovi motoGP motorji že na poti v Sepang, za naslednji test pred sezono '08, ki bo v četrtek
Organizatorji so celo simulirali izpad električne napetosti omrežja, kjer je vlogo napajanja prevzel rezervni sistem napajanja, kot je bilo načrtovano.
Carmelo Ezpeleta je dodal: ''To je mejnik v našem športu in zato bi se rad zahvalil vsem, ki so sodelovali pri tem projektu. ''S tem uspešnim testom potrjujemo, da se bo uvodna dirka naslednje leto odvijala pod reflektorskimi lučmi in upamo, da bo to spektakularen dogodek.''

Vir: autosport

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 3:27 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Rossi komentira

Valentino Rossi, je včeraj po testu v Jerezu povedal, da je že prepričan o pravilnosti odločitve za menjavo dobavitelja pnevmatik za njegovo Yamaho M1.

Na svoji prvi testni vožnji na japonskih gumah je dosegel čas 1:40.514, kar je zadostovalo za tretje mesto na torkovem testu. Rossi je bil počasnejši le od Caseya Stonerja na Ducatiju (+0.239s) in Danija Pedrose na Hondi (+0.159s). Valentino je čas dosegel z Bridgestonovimi standardnimi gumami, s katerimi se privaja na nove pnevmatike. Najboljši čas, ki ga je marca dosegel na dirkališču z Michelinovimi gumami je popravil za 0.4 sekunde.

Rossi, zaradi dogovora z Michelinom ne sme javno primerjati Michelinovih in Bridgestonovih gum. "Za takšne izjave je še zgodaj, vendar sem zaradi svoje odločitve zelo vesel, kljub temu, da moja roka še ni povsem zdrava. Še vedno čutim bolečine v desnici, še posebej ob zaviranju in v levih ovinkih, kjer je težko nadzorovati ročico za plin. Mislim, da sem približno 90% pripravljen in sem vesel, še posebej , ker ta proga Bridgestonu ne leži najbolje. Imeti te gume ni kakor, da bi imel čarobno paličico za odpravo naših težav, vendar je stabilnost pri pospeševanju dobra in sem bil tako lahko hiter cel dan skozi različne razmere na stezi. Občutek z gumami je takšen kot sem pričakoval po spremljanju dirkačev, ko so na japonskih gumah vozili že to sezono. Na samih nastavitvah večje spremembe niso potrebne. Najprej moramo ugotoviti, kje se da motor še izboljšati in nato na tem delati." Valentino je dejal, da bo moral zaradi menjave pnevmatik malce spremeniti tudi svoj slog vožnje. "Največ napredka čutimo pri zadnji gumi. Sprednje še nisem mogel popolnoma preizkusiti, saj moram za to spremeniti moj slog vožnje. Zadnja guma daje občutek zaupanja, še posebej pri pospeševanju. Sodeč po meritvah, ki jih je ob progi izvajal Kawasaki, sem ob izhodu iz ovinkov dosegal skoraj identične hitrosti kot Stoner na Ducatiju, " je še dodal.

Rossi je sicer še vedno testiral na letošnjem motociklu.

Nazaj na vrh
prcko
The Doctor
The Doctor

Dvorana slavnih

250831.25 V.EUR

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2007 7:50 pm    Naslov sporočila: re Odgovori s citatom

Stoner ne potrebuje operacije

Po padcu v Jerezu je Casey Stoner odpotoval v Avstralijo na okrevanje, na srečo pa mu ne bo treba na operacijo. Zdravnik mu je predpisal mirovanje v naslednjih osmih tednih, saj ima poškodovane ligamente v levi rami. Zaradi poškodbe je svetovni prvak zamudil veliko slavje Ducatija v Bologni, najverjetneje pa bo moral počivati tudi v času prvih testiranj v letu 2008, ki se začnejo 22. januarja v Melazeji na stezi v Sepangu.

vir:24ur

Nazaj na vrh