|
|
| Avtor |
Sporočilo |
slavko Moderator

Pridružen/-a: Ned Jul 2005 8:53 Prispevkov: 279
Kraj: slovenija 10531.50 V.EUR
|
Tokrat pišem že tretjič o voznikih avtobusov. V času ko bi radi da bi se čim več ljudi vozilo z avtobusi, ugotavlam, da sedijo za volanom sami norci. Danes 19. 9 malo pred sedmo zjutraj me je hotel prehiteti avtobus ki vozi na progi Kočevje Ljubljana. Vozil sem 90 km na uro, kot je na omenjeni cesti dovoljeno. Avtobusarju to ni bilo dovolj. Prehitevati me je začel tik pred ovinkom v katerem je v preteklih letih umrlo 5 ljudi v 3 nesrečah. Eno je povzročil prav avtobus, ki vozi na tej relaciji. Na mestu prehitevanja pa je mimogrede prav zaradi nevarnega in nepreglednega ovinka polna črta. Ko je bilo vozilo že na nasprotni strani ceste sem pospešil in mu preprečil smrtno nevarno neumnost. Potem pa je vozil dobesedno dober meter za mano. Ko pa je končno na Rudniku imel priliko zaviti na desni pas, je nadaljeval z cik cak vožno. Vse do tunela je prehiteval osebna vozila. Ker je bila gosta kolona, je šlo marsikdaj zelo na tesno. Če vidite avtobus z registrsko tablico Lj - R0 11D bodite pozorni, saj je voznik do kraja nepredvidljiv in nepreviden.
Po treh slabih izkušnjah z vozniki avtobusov pa mislim da je čas, da se vanje zagleda tudi kakšna policijska kontrola, ki bo pregledala tahograf iz katerega bo razvidno, kako vozijo.
|
|
|
|
|
 |
Sponzor

|
|
|
|
|